A ja dowiadywalam sie o banki kwi - nietylko te Meksykanskie
A jakie inne sprawdzałaś? Z tego co mi wiadomo krew nie powinna być transportowana dłużej niż kilka godzin, więc jeśli mieszkasz w Meksyku to w jaki sposób chciałabyś (nie mając np. ustalonej dokładnie godziny cesarki) logistycznie dostarczyć ją np. do USA lub na inny kontynent?
No i nie zdecyduje sie na oddanie krwi na przechowanie, z tego prostego powodu, ze wiekszosc bankow nie jest odpowiednio do tego przystosowana, cale te chlodziarki nie funkcjonuja wystarczajaco dobrze, a poza tym rzeczywiscie krwi pepowinowej jest zbyt malo.
A skąd to wiesz? Byłaś w jakimś ośrodku z "chłodziarkami"? Co to znaczy że krwi jest za mało? Na co jest jej za mało - na przeszczep szpiku, na leczenie urazu mózgu czy na co? Podaj proszę źródło tych informacji, chętnie poczytam.
Argument, ze za 20 lat naukowcy beda o niebo madrzejsi do mnie nie trafia, bo jesli beda oni madrzejsi, to stworza kuracje z oleju rzepakowego na ten przyklad. (taki glupi zarcik)
30 lat temu moja mama mogła tylko śnić, że będę dziewczynką, dziś ja wiem to bez większego trudu kilka miesięcy przed urodzeniem dziecka. Kuracja z oleju rzepakowego? Wiesz jest taka nauka, nazywa się biotechnologia. Dzięki niej milionom ludzi ratuje się życie ;-)
A co do oleju rzepakowego - już teraz robi się z niego paliwo, więc może Twój pomysł kiedyś zostanie zrealizowany
Trzeba sie naczytac na ten temat. Problem w tym, ze rzetelne artykuly ukazuja sie w niepolskich wersjach jezykowych (co moze byc dla wielu osob bariera nie do pokonania), a jesli nawet sa tlumaczone to rozmijaja sie zawartoscia merytoryczna z oryginalami.
Proszę podaj źródła tych artykułów. Znam angielski, niemiecki i francuski - jeżeli teksty, które (jak twierdzisz czytałaś) będą w tych językach, może pokonam barierę językową :-)