reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

aOla nie bardzo potrafię sobie wyobrazić tą skórkę. Gdzie Piotruś ją ma? Mogą to być potówki albo lekka alergia pokarmowa lub na jakiś detergent. Jeśli to nie jest silne to nie przejmuj się tym, posmaruj czymś - może być alantan, ale też linomag.

Mój potworek waży już 8800! :o

reklama
Piotruś ma tą chropowatą skórke na brzuszku i boczkach Takie placki Może to po bananie?Wczoraj mu dałam troche surowego ???

Chropowata skórka kojarzy mi się ze skazą białkową takie jakby obsypane kaszką w dotyku a niezbyt widoczne.

ostatnio Maja dostała potówek - juz poisałam o tym - a ja myslałam że to uczulenie

aOla to wg mnie alergia. Bardzo możliwe, że po bananie, Ingusia ma bardzo silne uczulenie na niego.

Sorbuś gonię Cię po wszystkich wątkach i dogonić nie mogę, :laugh: ;)

Jeśli chodzio zmiany na skórze to musi byc genialny pediatra/alergolog aby odróżnić, zdecydowac co to jest - czy alergia, czy skaza, czy azs (okropieństwo - nie do wyleczenia - z jednego miejsca zginie w drugim się pojawią).

Potówki po około 3 dniach nikną - leczyć... można i bez leczenia, łagodzi napewno objawy Bepanten, kąpiel w krochmalu, wietrzenie ciałka

Moja Niśka też nic nie je mlecznego, pije BebilonPepti, a i tak co jakiś czas pojawi sie (najczęsciej na nóżkach) jakaś zmiana.
Natłuszczamy to tą maścią robioną na recepte (maść uniwersalna, do wszystkiego)

Pozdrawiam

Ps. Jsorbek aktywna, gonić ją, gonić :-)

własnie wróciliwsmy ze szczepienia i Piotrus zniosł je bardzo dzielnie ;D raz lekko zakwilił ;D

wazy 7180 i ma 72cm
(chyba najchudszy na forum?)

to uczulunie na brzuszku to przebiałczenie Zjadłam za duzo mlecznych produktów

na podwyzszenie zelaza mam mu dawac syrop Ferrmu+vitB1+kwas foliowy i tak przez msc potem znowu badania

powiedziała ze nie jest za dawaniem surowych bananów bo z ich przechowywaniem bywa roznie Mozna jagody,morele tylko wszytsko przelane wrzatkiem

i wiecej nie pamietam ;D

reklama
Wiolus lekarka powiedziała ze na niedowage nie wygąda i że widac taka jego uroda Zresztą jest długi a fałdki tłuszczu ma i cycuchy też ;D A Ola ile ma cm?
No i Piotrus wazył 2980 jak się urodził a teraz wcina i zupki z mięskiem i kaszke no i cucusia ;D

Do góry