reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

>>>Zdrowie grudniowych dzieciaczków<<<

hmm, mi to dało wiele do myślenia: trzeba trochę uważać co się pisze na forum, mnie wypowiedź Pamciw i Agnesy nauczyły tego, ze będę zwracać na to większą uwagę, sama mam za uszami, bo na jedzeniu skrytykowałam za mocno Didi, Cyprysiową i Sorbusiową za co dziewczyny przepraszam, mówiłam, żeczasm coś chlpne bez namysłu i nie pomyślę, ze mogę kogoś urazić, cofnęłam się do tego jedzenia i widze, że za ostro powiedziałam, ale chyba się nie gniewacie. I myślę, że Pamciaw jest trochę do mnie podobna - mówi to co myśli, ale teraz rozumiem, że Agnesa miała prawo poczuć się urażona i wziąć to do siebie. To wszystko zalezy od czyjejś wrażliwości.

Moskitko mamy tak samo na imię ;D o naczyniaczkach muszę was pocieszyć, moj brat mial i to calkiem sporego na nóżce, jeden pediatra skierował go na wycinanie, ale po konsultacjach u drugiego moi rodzice sie nie zdcydowali na usunięcie, i dobrze zrobili, bo sam sie wchłonął ok 7miecha. Sladu nie ma.

Pati to zazdroszczę, że Ati tak ładnie śpi w ciągu dnia, mój diabełek ma coraz krótsze dzrezmki, do południa niecalą godzinkę, a po południu jakieś marne 20min. jedyny sposób na niego to spacer, ale nie w parku, bo za duży hałas tylko trzeba z nim zachrzaniać do lasu, w absolutnej ciszy smok śpi jak zabity nawet go 3 godzin.

Sorbusiowa a jak sie te czopki nazywają na obniżenie temp? bo ja mam tylko w rezerwie panadol dla dzieci, ale chyba czopki lepsze??

reklama
Ana czopki to Paracetamol dla niemowląt 50 mg. Są bardzo dobre wczoraj obniżyły tempke do 36,3 nawet ( wszystkie temperatrury podaje juz po odjęciu kresek )

Jesli chodzi o tą krytyke to wczale się nie gniewam a oburzyłam się tylko z jednego powodu - choc teraz wiem już że niesłusznie, bo chyba dorobiłam sobie ideologie ::) :laugh: :laugh: :laugh: jak to Pamcia mówi ;) ;D że przeciwniczki wprowadzania nowości zarzucają nam że krzywdzimy swoje dzieci ale ja jestem zawsze na wyrost myślę :p :-[ :-[ :-[
Także wszystko ok ja naprawdę dałam tylko raz mai do polizania i to ciupinke tą czekoladę :laugh: a tak trzymam się tego jak od 5 to od 5 i tak dalej rosółku tez raz dałam ale bezprzypraw wszelakich a chipsy i hamburgery to absolutnie mi nie w głowie ;) :laugh: no może pizza :p żartowałam oczywiście :laugh: :laugh: :laugh:

Dziewczyny tylko błagam nie podajmy w skrajności ... ponieważ te wszystkie dyskusje np. mnie bardzo dużo dają i pozwalają na spojżenie na jakąś sprawę z różnych perspektyw i przeanalizowanie sobie wszystkiego i poukładanie w główce...

Tak że nie rezygnujmy z zażartych dyskusji , i nie pilnujmy się z każdym przecinkiem który piszemy..... bo straci urok nasze forum ......wystarczy nie uciekać sie w rzeczone złośliwości a skupić się na rzeczowych argumentach !!!!

No i wiadomo że wszystkie się tu lubimy i szanujemy (mam nadzieje ;) ) i z takim podejściem zawsze da się dogadać i wymienić poglądami

To ja proponuje zaczac nowa klotnie, bo stara juz sie nudna zrobila :D :D :D :D :D moze teraz o dzieciach lysych i wlochatych ;D :D ;D ;D Zartuje oczywiscie :)

i koniec klotni bardzo prosze - nie podoba mi sie jak sie klocimy i coraz rzadziej tu zagladam :(

Ja też się nie lubię jak się kłócimy :( :( :(
Niezła afera się zrobiła z niczego, bo przeciez Pamcia nie chciała nikogo urazić, ale potem zamiast przeprosić i grzecznie zakończyć całą sprawę to każda zaczęła się bronić i tak rozpętała się 10 wojna światowa!!!  ::)
Nie ma co ciągnąć tematu i myślę, że powinnyśmy o tym zapomnieć a jeśli któraś czuje się urażona to się przeprosić.
Kacperek nie jest ani za gruby ani za chudy ale za to jest krótki i tu tez mogłaby być dyskusja kto woli krótklie a kto długie dzieci ale po co!!! Przeciez i tak kochamy swoje dzieciaczki takie jakie są!!!  :laugh:

ketsa znowu sie z Toba zgodzic musze ;D takie debaty sa potrzebne, nie dosc, ze ciekawiej, to jeszcze widzimy temat z roznych stron i perspektyw, tylko zlosliwosci na bok, bo to juz pachnie wrzesniowkami :laugh: :laugh: a na ten temat juz nic nie napisze, bo znowu rozpetam wojne, jako, ze post Agnesy straszliwie mi sie znowu nie podobal i kierowala go w strone Pamci tonem oskarzycielskim, no ale nic juz nie napisze naprawde ;)

o fak..:D ..

no to ja w sprawie naczyniakow..widze ze temat poruszony AL ma na glowce a wylazl u jakies 2 mieiace temu cyba pamietacie jak pislalam o niby siniaku czy guzku no i okazalo sie ze to naczyniaczek..:)..ale one znikac moga nawet do 7 roku zycia dziecka a nawet juz moga zostac..:)..a AL ma takiego na 1 cm i 3 moze 4 mm..:)..na glowce

No a my w koccu wyladowalismy u lekarza bo maja miała 38,3 i bardzo marudna sie zrobiła ale Pani doktor powiedziała że jest zdrowa i to może być albo infekcja dróg moczowych ( oby nie ) albo poprostu ząbki

Hania ma piierwszego zabka!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :D ;D ;D ;D

reklama
Magdus GRATULACJE DLA HANI!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

Asiu to będziesz pewnie robiła badanie moczu Majeczce? mam nadzieję, że to jednak ząbki :)

Do góry