reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowa Cola? Czy to możliwe?

Ja sama też lubię:tak: czasami napić się coli ale dziecku na pewno jej nie dam:no:,przecież to sama chemia.Tyle jest pysznych soczków na rynku ,które dzieci mogą już pić nawet od 4 miesiąca- 100%soki gerbera-pychotka,czy te wspomniane bobofruty,a podobno najzdrowiej to pić czysta wodę:tak:

reklama
Większość ludzi twierdzi, że to żadna różnica, ale ja z dwojga złego wolę pepsi. cola jakoś mi nie wchodzi, zostawia posmak, który mi nie pasuje. A co do podawania coli czy pepsi dziecku, to nie wyobrażam sobie, zeby moje dziecko to piło. Pewnie jak będzie starsze, to się z colą zapozna, a na razie to chętnie pije gerberową wodę, czasami z dodatkiem soku truskawkowego herbapolu. Lubi też sok jabłkowy i gruszkowy gerbera.

Mojemu synkowi nie daje gazowanych napojów, zreszta kiedys przypadkowo dorwal sie do szklanki gdzie stał gazowany napoj i myslalam, ze wygnie Go na druga strone taka mine zrobil :-D ja osobiscie lubie cole ale to ja truje sie na wlasne zyczenie, ale dziecku nie daje. najbardziej smakuje mu domowej roboty kompot z wlasnych owocow i soczki, tez mamy wlasne z wlasnych owocow.

Zdaje sobie tez sprawe, ze nie uda mi sie Go uchronic przed colą i innymi paskudztwami tymu fast-foody itp. bo to nie sa juz te czasy, ze byl jeden mcdonald w polsce, teraz wszedzie to g....wno jest wszeobecne i da sie tego obejsc. I mysle, ze nie tylko wine nalezy tu zrzucac na cole bo we wszystkim co jemy praktycznie juz jest sama chemia. Niestety:-(

jak dla mnie te 2 slowka 'zdrowa' i 'cola' tez nie pasuja razem. My na szczescie coli, ani innych napojow gazowanych nie kupujemy....(czasem kupuje gazowana wode i to tyle jesli chodzi o gaz) Unikam jak ognia wszystkiego co ma konserwanty albo aspartam, sama takich rzeczy nie pije, wiec dziecku tym bardziej nie dam....

Jak można wierzyć w zdrową colę .Tyle się słyszy o zastosowaniu coli jako środka czyszczącego elementy w kuchni ,łazience i jak to można podawać dzieciom Tyle jest na rynku herbat owocowych z sokiem http://www.bifix.pl/nasze-produkty/herbaty-z-sokiem ,które są na bazie wyciągu z naturalnych owoców.Dbajmy o zdrowie naszych pociech a w późniejszym wieku będą mieli mniej kłopotów ze swoim zdrowiem

Dla mnie Cola i inne słodkie napoje gazowane to zabójstwo. Nasza cała rodzina tylko woda niegazowana kompot ze swoich owoców ale z odrobina cukru i sok wyciśnięty z owoców od czasu do czasu ziołowa herbatka. Tak jak pisze poprzedniczka dbajmy o zdrowie.

reklama
reklama
Do góry