reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia Styczniowych dzieciaczków :):):)

MamaAntosia - tak jak pisałam - to był pierwszy zakupiony smoczek - zwykły z Aventu 0-3. A kupowalismy rozne, o rznych kształtach, z roznych materiałów, z Cannpol Babies, Chicco, Nuby, Tomee Tipee...
i na poczatku nie chciała żadnego... cwiczylam to z nia prawie 14 dni, kupiłam łancuszek i wieszałam smoka przy ubranku - jak dawałam jej palec to chwile possała a potem wyciagałam palec i wkładałam smoka... czasem to trwało i trwało.. ale koniec konców przyniosło skutek...
nie ukrywam, ze cierpliwosc miałam głownie dzieki temu, ze spotkałam sie z kuzynką męza, która ma córe 12 lat i ona bardzo długo ssała najpierw palce mamy, potem swoje i teraz od paru lat nosi aparat ortodontyczny...

reklama
No to rzeczywiście niezła motywacja, może i ja się trochę pomęczę żeby później nie mieć takich problemów. A Twoja niunia nie lubiła smoczka, czy po prostu nie wiedziała jak go używać? Bo Antoś pewnie by go ssał, ale nie potrafi utrzymać go w buźce. Miele tym jęzorkiem i ciągle mu wypada.

najpierw nie umiała urzymac a potem tak sie uprzedziła ze wypluwała ze wstretem. Czasem nawet udawała, ze sie zakrztusza :-D modelka jedna..
Poprostu trzeba próbowac... są dzieci, które obchodzą się bez smoczków, ale wiadc Antoś ma potrzebę ssania (jak Zuza), skoro sscie Twój palec. Myślę, że jak bedziesz z nim próbowac to predzej czy pozniej sie nauczy :) trzymamy kciuki

Monika .... co tam Wituś dorwał na zdjęciu ? karuzelkę ?

Tak, Mariola. Spostrzegawcza jesteś ;-) Jak przewijam Witka to przesuwam przewijak jak najbliżej karuzelki i on wtedy może się bawić tymi misiami fruwającymi. A jaką ma przy tym uciechę :-D Jak na razie jeszcze nie udało mu się porządnie złapać zabawki, ale usilnie próbuje :tak:

Elma Nadia ma śliczne duże oczka i bombowo wygląda w tej szlafmycy :-D:laugh2:

Mika Karlam ma rację, twoja córcia jest śliczna :tak:

reklama
Do góry