reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia naszych styczniowych pociech :)

Pola no właśnie mój Olek też wcześniak ale urodził się dużo większy niż Twoja Pola, bo ważył 3100g a przy wypisie po 8 dniach ważył 2810g. W szpitalu, po porodzie, musiał być podgrzewany przez dwie doby bo się wychładzał szybko. Ma malutko tłuszczyku i nie ma co go grzać. Teraz w domu też najlepiej mu jest jak jest szczelnie owinięty rożkiem i jeszcze przykryty kołderką w łóżeczku. Jak go biorę na ręce bez rożka to za chwilę mu bródka drży z zimna i dłonie robią się od razu zimne. Wiem, że rączki nie są wyznacznikiem zimno-ciepło ale widzę, że on potrzebuje opatulenia. I położna środowiskowa zasugerował, żeby ze spacerami poczekać co najmniej do połowy stycznia. Więc czekamy :)
Pozdrawiam

reklama
ch_aga , nam pediatra powiedziała żeby ze spacerami poczekać do terminu kiedy miał sie urodzić plus jakieś dwa tygodnie czyli w naszym przypadku spacer pod koniec stycznia :crazy: no chyba że pogoda będzie fajna to może sie skuszę wcześniej.

No to nasza jakimś polarnikiem będzie :/ Mam nadzieję, że jednak nie za wcześnie ją na dwór ciągamy... Przez następne tygodnie ograniczę jednak te wyjścia tylko do dni z wyjątkowo ładną pogodą.

Dziewczyny piękne macie maluszki:-)
Dopiero co moja Oliwia była taka maciupka.

Pola ja myślę,że dobrze,że wychodzicie.Wiem,ze Wsze maluszki są wcześniakami.Moja Oliwia była po przejściach i czekaliśmy ze spacerami miesiąc tylko dla tego,że były mrozy po -20 stopni.Ale jak miała 2 tygodnie to w domu ją werandowałam.I jak tylko była temperatura -5 to już wychodziłyśmy.Nigdy za ciepło jej nie ubierałam i przez ten rok jeszcze ani razu nie była chora.A pierwszy spacer trwał godzinkę.Tak przez kilka dni,a później już po dwie godziny obowiązkowo.Jeśli nie ma mrozu to spacerujcie:tak::tak:

spioszek.jpg Śpioszek

reklama
MIA ale śliczny uśmieszek ma Twój Jaś i jaki przystojniak z niego:-):tak:
PolaNegri oj śliczna dziewczynka i widać, że spacerek się podobał:-)
Asteria oj duża już Ninka i jaka okrąglutka. Mała piękność:-)

Do góry