reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdjecia naszych pociech

DSC_0040.jpgdzieciaczki slodziaczki:p wszystkie bez wyjadku
a my po pobycie w domu u dziadkow

DSC_0086.jpgDSC_0099.jpgDSC_0105.jpgDSC_0160.jpg

reklama
Gosha ładnie siedzi, nie kiwa się ,ale jescze nie zupełnie sam siada;p Przystojniacha z Tymka;)
Pamelcia Twoja córcia też ślicznotka:tak: i rzeczywiście lekkie podobieństwo jest;-)

No to mnie dziewczyny nastraszyłyście z tym siadaniem... Tak ,,na siłe'' to ja go nie sadzałam, dopiero jak sam się wyrywał i za rączki go trzymałam i się podciągał...zreszta mój Maluch już w ogóle nie chce leżeć prawie, najlepiej mu we wszystkich innych pozycjach byleby nie leżenie...Kurcze aż zapytam jutro jak pójdziemy na szczepienie lekarki czy coś mogłam mu zaszkodzić i żeby to sprawdziła:no:

Agnes spokojnie na pewno jeszcze nie ale jak tak będziesz często robić to obciążysz kręgoslup który gotowy będzie dopiero za kilka miesięcy. Pozycją dla dzieci na teraz ulubioną i dogodną do obserwacji świata jest na brzuchu. Od tego wszystko się zaczyna, pełzanie, raczkowanie potem siadanie i wstawanie ;-) Podciąga za rączki tylko lekarz na badaniu aby sprawdzić napięcie mięśniowe z gotowością do siedzenie nie ma to nic wspólnego. Nawet w nosidle nasze dzieci nie mogą jeszcze siedzieć. Szkoda kręgosłupa jeszcze się w życiu nadźwiga

No tak ale jak np. siedzę przy stole to Ula nie długo ale siedzi mi już na kolanach i neurolog mówiła, że to jej nie zaszkodzi na pewno, na brzuchu krzyk jest za 2 minuty, toleruje tą pozycję jedynie podczas dosypiania po rannym karmieniu. No i w bujaczku to też w wysokiej pozycji prawie siedzenie.

Dzieciaczki piękne.

Ja myślę, że chodzi tu o to, by dziecko nie spędzało zbyt dużo czasu w pozycji siedzącej. Kiedyś było "modne" obkładanie dziecka poduchami. Nie dość, że męczył się kręgosłup, to o tyle mniej leżało na brzuszku i na plecach. Wszystko z umiarem. Jakbym ja mojego Tymka co jakiś czas na chwilę nie posadziła, to zanudziłby się na śmierć non stop leżąc :-p. Ale nigdy nie opieram go o coś (poduszka, oparcie kanapy itp.), tylko zawsze jest podtrzymywany albo pod boczki albo pod brzuch a plecy ma oparte o mój brzuch - i taką też pozycję zaleciła mi pani rehabilitantka na wizycie w tamtym tygodniu. Okazało się, że przypadkiem go dobrze trzymam w pozycji siedzącej :-D
Ale kurcze... To nie ten wątek :sorry2:.

Piękne dzieciaczki:-D no i na marginesie jak mam na chrzcinach przez 6 h uniknąć jej trzymania na kolanach przez wszystkie ciotki, ehh zestresowałam się. Aha ja tak dwa razy ją położyłam do zdjęcia na parę minut...

Asia sama się zbuntuje ;-) na kolanach ją podtrzymujesz pod paszki. pooglądaj sobie jak zawitkowski pozwala i instruuj ciotki. Kto jak kto ale Ty nie będziesz miała z tym problemu :-D

reklama
weronka, super Tola i mata, skąd? Ja mam z darów bo 2 kuzynach, więc na 4 dziecka może już nie przeżyć.
karolina, masz link bo szukam na you tubie i nie widzę.

Do góry