reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia naszych ciążowych brzuszków

reklama
A ja mam duży brzuchol ale to raczej efekt słodyczy niż ciąży... od początku ciąży nie jestem w stanie ogarnąć żadnej zdrowej diety (dopiero teraz zaczynam :p), i tak sobie tyję, ale u mnie to normalne że na brzuchu mi się tłuszcz odkłada, a nogi, tyłek itd. są ok :p. Więc kiedy będzie widać cokolwiek to nie wiem :p

kurcze, w ubraniu wyglada swietnie i ciazowo... ale mam mega wielkie czerwone rozstepy na brzuchu, szybko urosl :( smaruje sie, ale to nic nie daje. taka chyba moja uroda

Nana Jak masz zdolności do rozstępów to nic nie da, ja niestety też tak mam, na nogach i piersiach w szczególności.
Jak obliczyć który to miesiąc ciąży? I jak się liczy trymestry? Na każdej stronie pisze coś innego

nana jaki cudowny brzusio:-D co do rozstępów to jak masz mieć to żadne kremy nie pomogą mi wyszły na sam koniec jak brzuszek opadł najwięcej miałam na boczkach no właściwie to nadal mam:baffled:

11t+4d.jpg
a to ja...wielka po śniadaniu-no ale przed ciążą miałam oponkę, więc to też wina oponki. ;) wyglądam jak w piątym miesiącu;)
dla porównania: 13+5 z pierwszej ciąży
5 dzien 14 tygodnia 1.jpg
i 19+5 z pierwszej ciąży
5dzien20tygodnia3m.jpg

Załączniki

• 11t+4d.jpg
    11t+4d.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 83
  • 5 dzien 14 tygodnia 1.jpg
    5 dzien 14 tygodnia 1.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 95
  • 5dzien20tygodnia3m.jpg
    5dzien20tygodnia3m.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 91
Ostatnia edycja:
reklama
Jak obliczyć który to miesiąc ciąży? I jak się liczy trymestry? Na każdej stronie pisze coś innego
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

kotka​, super brzuszek :)

Do góry