reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"zbawienna" moc TV

Marianka dziś w tv zobaczyła Giertycha..... Bogu dzięki nie wystraszyła sie,lae smiała "do rozpuku".Romek spoko kolo-dzieci się go nie boją :-D

reklama
Muszę mojemu też Giertycha pokazać wkońcu taka osobistość:rofl2: A Quinten jest nałogowym podglądaczem telewizora, wystarczy żeby chociaż na chwilę się koło niego znaleźć, a mało szyja mu się nie przekręci tak będzie się oglądał. Za mną tego nie robi:baffled:.

Nasza córa też wlepia swoje oczyska w tv, szczególnie jak są wiadomości i ktoś gada albo jak leci muzyka i sama się smieje albo guga, ale również musimy wyłączyć tv jak ją karmimy bo prawie wchodzi w ekran tak się wpatruje:no:

absolutnie niepozwalamy !!!
naszemu juniorkowi w tym wieku oglądać TV - jak skończy 2-3 to mooooże wtedy.
Córka do 3 lat nie oglądała TV.

Przez to, że synuś zaczął zaglądać na TV przestaliśmy go oglądać, włączamy tylko na jakieś wiadomości i odwracamy go fotelikiem do tyłu albo ja z nim wychodzę do drugiego pokoju. Jak był malutki, to go zawsze karmiłam przy TV,bo to trwało długo i nudziło mi się. Teraz już niestety to nie wchodzi w grę, bo nawet obecność innych osób podczas karmienia go rozprasza i głowa mu chodzi jak zegarek :-)

Ja nadl karmię przy TV, ale jak mały się karmi, to w zasadzie niczym innym nie jest zainteresowany, tylko cycem :tak:

Co do teori - no cóż, znam ją, ale jak się chce spać, to jakoś praktyka od teorii mocno odbiega :sorry2:

Mój mały nie lubi polityki ani wiadomości - no i trudno mu się dziwić w zasadzie;-)

my jak na razie mamy jeden pokoik wiec cala teoria wali w łeb - pewnie ze staram sie wylaczac telewizor ale jak maz oglada cos wieczorem czy razem ogladamy to wiadomo ze maly spi przy telewizorze - ale sa i dobre tego strony - byle chalas mojego synusia nie budzi i potrafi zasnac nawet jak ktos jest u nas w odwiedzinach ;-)

No u nas też własnei czesto gra TV zeby głuchej ciszy nie było i mały mógł sobie robić drzemki w chałasie umiarkowanym :-D Nie chce go przyzwyczaić do tego ze gdy śpi to jest cichutko i wszyscy musza na paluszkach chodzic... Ale oglądać nie pozwalam, ma na to jeszcze czas :tak: Nie chce zeby wyrósł z niego maniak telewizyjny. Jeszcze zdąży sie telewizji w życiu naoglądac... Może i troche przeczulona jestem ale sparzyłam sie przypadkiem kuzyna Piotrusia który teraz mając 5 lat ledwo sie przebudzi rano to bajki woła jeszcze do końca oczu nie otwierajac :eek:

reklama
gdy kłade małego na noc karmie go w drugim wyciemnionym i cichym pokoju ( wtedy zazwyczaj córa oglada bajke na dobranoc za sciana).
Ja tak samo robię, dodatkowo kładę małego na naszym łóżku na poduszce, szybko wcina mleczko i mi w momencie zasypia przy cycu. Jak zaśnie to przekładam go do łóżeczka.

Do góry