reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zazdrość ludzka😂

reklama
Ja się zastanawiam co te kobiety ciężarne mają z dopatrywaniem się swoich cech wyglądu w zdjęciu usg. Rozumiem jak się dziecko urodzi to naturalnym jest wyszukiwanie podobieństw. Ale na usg? Nawet jeśli ono jest w 3D. Przecież najważniejsza jest ocena lekarza, że narządy są rozwinięte, a dziecko zdrowe.

Moja koleżanka jest obecnie w 30tc i ostatnio usłyszałam od niej, że córka ma na pewno jej usta. Zamarłam i zapytałam jak może być tego pewna. Odparła, że po zdjęciu dokładnie widać 😳 co więcej, zaczęła używać tych aplikacji w stylu „jak będzie wyglądać moje dziecko?” gdzie komputer bierze cechy wyglądu ze zdjęć rodziców…

Możesz mój komentarz uznać za hejterski, bo w ciąży niestety nigdy nie byłam, dopiero staram się o swoją pierwszą.
Absolutnie nie piszę tego z zazdrości, staram się kierować zdrowym rozsądkiem.

Myślę że dziecko z zadartym, szerokim, mniejszym czy większym nosem będzie Twoim największym szczęściem a komentarze rodziny i znajomych nie są kierowane po to żeby sprawić Ci przykrość 😊

Wybacz, ale jak że zdania "bosek na pewno nie po nim" wywnioskowałaś zazdrość?
Stwierdzenie jak każde inne. Dziecko może mieć cechy wyglądu po wcześniejszych przodkach nie tylko po rodzicach. A skoro mąż nie ma zadartego...🤷

Ja bym proponowała odrobinę ... dystansu 😐 wobec siebie, wobec swojej ciąży, wobec komentarzy.
Doszukiwanie się zazdrości po komentarzu noska jest ... z leksza dziecinne ?
To teraz każdy kto coś powie na temat ciąży czy np twojego wyglądu będzie twoim zdaniem ... dokuczał ci, zazdrościł , będzie wobec ciebie nieprzyjemny ?
Takie jest moje zdanie.
Przeczytałam tytuł, przeczytałam post ... i kompletnie nie rozumiem całego sensu w tym poście.
Wrzuć na luz bo komentarzy będziesz jeszcze mieć a mieć, tylko poczekaj na końcówkę ciąży.
Ja musiałabym się do całej rodziny i znajomych nie odzywać za niektóre komentarze.

Ja się zastanawiam co te kobiety ciężarne mają z dopatrywaniem się swoich cech wyglądu w zdjęciu usg. Rozumiem jak się dziecko urodzi to naturalnym jest wyszukiwanie podobieństw. Ale na usg? Nawet jeśli ono jest w 3D. Przecież najważniejsza jest ocena lekarza, że narządy są rozwinięte, a dziecko zdrowe.

Moja koleżanka jest obecnie w 30tc i ostatnio usłyszałam od niej, że córka ma na pewno jej usta. Zamarłam i zapytałam jak może być tego pewna. Odparła, że po zdjęciu dokładnie widać 😳 co więcej, zaczęła używać tych aplikacji w stylu „jak będzie wyglądać moje dziecko?” gdzie komputer bierze cechy wyglądu ze zdjęć rodziców…

Możesz mój komentarz uznać za hejterski, bo w ciąży niestety nigdy nie byłam, dopiero staram się o swoją pierwszą.

Myślę że dziecko z zadartym, szerokim, mniejszym czy większym nosem będzie Twoim największym szczęściem a komentarze rodziny i znajomych nie są kierowane po to żeby sprawić Ci przykrość 😊

Na tych pierwszych USG to nie wiem. Ale ja dla bajeru byłam na usg 3/4d w pod sam koniec ciąży. Lekarz mnie pytał w sumie po co mi to xD no ale płace to mam. I serio dzieciaki wyglądały tam ideolo, jak potem po urodzeniu. No i niestety skóra zdjęta z ojca :D
Tzn. ojciec mi się oczywiście podoba xD ale nosisz 9 miesięcy i ni ch*ja do Ciebie niepodobne :D

Na tych pierwszych USG to nie wiem. Ale ja dla bajeru byłam na usg 3/4d w pod sam koniec ciąży. Lekarz mnie pytał w sumie po co mi to xD no ale płace to mam. I serio dzieciaki wyglądały tam ideolo, jak potem po urodzeniu. No i niestety skóra zdjęta z ojca :D
Tzn. ojciec mi się oczywiście podoba xD ale nosisz 9 miesięcy i ni ch*ja do Ciebie niepodobne :D

Mam tak samo. Corka to skora zdjeta z ojca. Od malego. Nawet tak samo sie juz zachowuja 🙄

A co do zadartych noskow to kazdy noworodek ma zadarty nos, zeby przy piersi lub butelce miec jak oddychac 😁 dopiero pozniej sie ten nosek zmienia.

Masz dużo racji,ja właśnie nie rozumiem po co ludzie komentują i oceniają po zdjęciu usg. Długo się starasz czy dopiero zaczynacie?

reklama
Do góry