reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zatwardzenie u malucha

No i jak nie ma kupki tak nie ma,bylam dzis w aptece i farmaceutka dala mi czopki,powiedziala,ze tylko to maja dla takich maluchow.Mam nadzieje,ze pomoze.Dominik ma bardzo twardy brzuszek a gdy probuje zrobic kupke,zaczyna strasznie plakac.Dalam mu rowniez herbatke koperkowa,ale nic sie po niej nie dzieje,soczek jablkowy tez odpada,wiec zobaczymy jaka bedzie reakcja po czopkach.Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje i pozdrawiam

reklama
Unikaj w diecie synka:
- marchwi i soku z marchwi
- bananów
- kleiku ryżowego i ryżu

Na mojego synka super działają suszone śliwki Gerbera i desery z jogurtem.

Rozluźniająco działa też kleik kukurydziany.

Paula mam pytanko do Ciebie a jakie deserki z jogurtem dajesz synkowi??A co myslicie o gruszkach,w aptece powiedziano mi,ze moga powodowac zatwardzenie,a mnie sie wydaje wrecz odwrotnie?

Mamominiusia na początku dawałam kupne Gerbera czyli winogrona, jabłka z owocami leśnymi i jogurtem, albo winogrona, jabłka i morele z jogurtem.
Potem sama dodawałam jogurt naturalny Danona do własnoręcznie przyżądzonych deserków(np. jabłko z borówką i jogurtem, jabłko z morelą i jogurtem) w proporcji 2 łyżeczki od herbaty na 150 gram.

marchewka zatwardza wiec nie dawaj mu marchewki.......ja mialam ten sam problem z moim synkiem, bo zamiast mu po zupce z marchewka dac pic, np. sok jablkowy, ktory dziala rozluzniajaco na kupke to nie dawalm nic i dziwilam sie ze synek ma zatwardzenie...d.opiero niedawno dowiedzialam sie ze marchew stosuje sie na biegunki.....ehhhh......od kiedy zaczelam dawac wiecej picia problem znikl mimo ze nadal jada wsyzstko na bazie marchewki

U nas syrop Lactulosum ani Debridat kompletnie nie pomagały, tylko czopki co 3 dni i Igor pił dużo wody przegotowanej oczywiście i do tej pory pije. A banany działają lekko przeczyszczająco, tylko z pestkami, Igor jak nie zje codziennie banana to ma problem z kupą. Acha i poprawiło mu się jeszcze odkąd codziennie pije sok jabłkowo-morelowy lub jabłkowo-gruszkowy.

U nas sie troszeczke poprawilo,po obiadku Dominik dostaje soczek jablowy lub gruszkowy i kupki robi ladne,a wody nie cierpi ;)

Ja mojemu synowi dawalam herbatkie hippa poprawiajaca trawienie i pomagala
Teraz mam inny problem za czesto i za zadka kupka!

reklama
Do góry