reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zastrzyki z heparyny a poród

reklama
Na pewno lekarz zaleci odstawienie heparyny przed porodem. Niezaleznie od rodzaju.
Tak ale lekarz mowil z cesarskie jest bezpieczniejsze bo jest zaplanowane 2 tyg wczesniej i wiem kiedy odstawić a jak naturalnie to niewiadomo kiedy odstawic bo niewiadomo czy urodze co do dnia a prawdopodobnie 48 h przed porodem trzeba 🤷

Tak ale lekarz mowil z cesarskie jest bezpieczniejsze bo jest zaplanowane 2 tyg wczesniej i wiem kiedy odstawić a jak naturalnie to niewiadomo kiedy odstawic bo niewiadomo czy urodze co do dnia a prawdopodobnie 48 h przed porodem trzeba 🤷
Heparynę odstawia się na 12 h przed porodem. Generalnie jak zaczną się skurcze to wtedy masz odstawić. Jeżeli zdążysz wziąć to nie będziesz mogła skorzystać z zzo.
Heparyna nie jest wskazaniem do CC.

Dziewczyny czy porod ma znaczenie czy naturalny czy cesarskie przy wstrzykiwaniu heparyny ?
Ja byłam na heparynie, ani ginekolog ani immunolog nie kazał mi odstawiać, jedynie po 36tyg miałam zmniejszona dawke z 0,6 na 0,4. Zastrzyk robiłam o 21 a okazało się że cc miałam robione o 13, ale nikt jakoś specjalnie w to nawet nie wnikał w szpitalu.

A jak nie chcę zzo tylko SN bez znieczulenia to odstęp od heparyny na znaczenie?

Ktoś nie odstawia?

@Destino U Ciebie drugi poród to była chyba nagła akcja i nie odstawiłas? Był z tym jakiś problem?

A jak nie chcę zzo tylko SN bez znieczulenia to odstęp od heparyny na znaczenie?

Ktoś nie odstawia?

@Destino U Ciebie drugi poród to była chyba nagła akcja i nie odstawiłas? Był z tym jakiś problem?
odstęp od heparyny przy sn ma o tyle znaczenie, że można bardziej krwawić. Jeśli rodzisz w szpitalu, oni o tym wiedzą i potrafią sobie z tym radzić. Spokojnie

reklama

Ktoś nie odstawia?

Ja nie odstawiłam. Rano wzięłam heparynę a o 10 mi odeszły wody i na następny dzień nad ranem urodziłam i po porodzie dostałam znowu heparynę, bo mam aps. Nic mi lekarz nie mówił, że mam odstawiać, bo jak przewidzieć datę sn? 🤔

Do góry