reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zastrzyki z heparyny a poród

No ja słyszałam, że niektórzy odstawiają około 36tc. Nie do końca rozumiem, jak na tej heparynie miałabym się wykrwawić, skoro mam i tak ciążowe wysokie ddimery i fibrynogen. W labie każą mi dłużej uciskać ranę po wkłuciu po pobraniu krwi, ale właściwie od razu przestaje mi lecieć, wacik nie jest bardziej zakrwawiony niż przed ciążą.

reklama
No ja słyszałam, że niektórzy odstawiają około 36tc. Nie do końca rozumiem, jak na tej heparynie miałabym się wykrwawić, skoro mam i tak ciążowe wysokie ddimery i fibrynogen. W labie każą mi dłużej uciskać ranę po wkłuciu po pobraniu krwi, ale właściwie od razu przestaje mi lecieć, wacik nie jest bardziej zakrwawiony niż przed ciążą.

Ja tylko acard odstawiłam w 36tc. O heparynie nic lekarz nie mówił choć teoretycznie miałam datę wywoływania i nie mówił, że w ten dzień kiedy przyjdę do szpitala to mam nie brać. A wody odeszły mi same wcześniej, a też nic nie wspominał o jakimkolwiek terminie odstawienia 🤷
Żyje, nie wykrwawilam się 🙂

Do góry