W 11 tyg. Dla mnie to wyrok boje sie strasznie. Mam nadzieję że tylko panikuję
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na razie spokojnie. Skoro niekompletny, to pewnie częściowy (czy był płód i obumarł)? Leczenie polega tylko na kontrolowaniu poziomu beta hcg. Ja robię co tydzień i na razie bardzo ładnie spada. Przy zasniadzie częściowym bardzo rzadko pojawiają się komplikacje i chemioterapia. Moja lekarka nie słyszała o takim przypadku przy zasniadzie częściowym. Najważniejsze aby ta beta spadała. Może podejdź do laboratorium i zrób badanie?W 11 tyg. Dla mnie to wyrok boje sie strasznie. Mam nadzieję że tylko panikuję
Test ciążowy może wskazać 2 kredki, czyli poziom beta HCG nadal się utrzymuje, ale nie będziesz znać konkretnej wartości. Trzeba będzie kontrolować w laboratorium, tu chodzi właśnie o spadek tych liczb. Jak pójdziesz do lekarza i będzie kazał Ci kontrolować tą betę, to na pewno da też skierowanie.Tak zrobię, jutro rano się tam wybiorę. A czy test ciążowy pokaze czy beta HCG jest wysokie czy tylko dowiem się tego na badaniach w laboratorium?
A kiedy dokładnie doszło do poronienia?Test wyszedł negatywny ale nadal nie mam miesiączki więc nie jest tak jak być powinno. 4marca mam pierwszą wizytę u onkologa. Mam nadzieję że wszytko się ułoży. I będę mogła mieć wiecej dzieci. Dziekuję za pomoc
Skoro test wyszedł negatywnie, to znaczy że beta w w krwi już nie ma. A skoro minęło ledwo 1,5 miesiąca to super wynik. Ja jestem miesiąc po, stwierdzono zaśniad częściowy, a testy nadal pozytywne.15 stycznia a dlaczego Pani pyta ?
Jeśli jesteś już po zabiegu, to beta powinna iść już tylko w dół. Startuje zawsze z wysokich wartości i powoli powinna spadać. Daj znać jaki masz wynik, ale jeśli test pokazał 1 kreskę tylko, to najprawdopodobniej wynik będzie jak u kobiety, która nie jest w ciąży. A to będzie super informacja. Albo nie potwierdzi się i Ciebie diagnoza o zasniadzie, albo po prostu zabieg został bardzo dobrze wykonany i po prostu szybko spadła.Test robiłam wieczorem nie wiem czy to ważne.Słyszałam że beta raz jest nisko a za chwile idzie do góry. Myślę że najbardziej wiarygodne będzie badanie beta z krwi. Życze żeby I Tobie beta spadała żebyśmy się pozbyły tego dziada raz na zawsze