reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zapomnialam o staraniach ;)

Sylka88

Początkująca w BB
Dziewczyny , może któraś z Was mnie trochę uspokoi, albo i nie..... :/ ;)
Staramy się z mężem o dzidziuśka , jakoś od początku lata, bez powodzenia...
Bez owocne początki , jak to pewnie u większości z Nas dostarczają trochę stresu ;) i lekkiej psychozy 🤡😳😉 na tym punkcie .
Pierwsze 2, 3 miesiące starań, uważałam co jem , alkohol ( pije sporadycznie , na domówkach z rodzinką itp ) brałam witaminki , kwas itd.
Nie udawało się to najpierw lekki stres , później doszukiwanie się czemuuuu , a od miesiąca odpuściłam psychicznie do tego stopnia , że zapomniałam że mam dni plodne od 1.11 .
Kochaliśmy się w tych dniach z mężem, oczywiście "do końca " , a że oboje mieliśmy kilka dni urlopu i wypadły imprezki rodzinne to pozwoliliśmy sobie trochę na % ... mąż jednego i kolejnego wieczoru na 2 , 3 drinki ,ja podobnie tylko 2,3 kieliszki wina.
Istnieje oczywiście możliwość zajścia, w stanie nie do końca trzeźwym.... :/ 😉
Jeszcze infekcja mi się przyplątała 2 dni temu .....
Jestem zła na siebie , że za bardzo wyluzowałam ... Pani odpowiedzialna :/
Czy to bardzo źle, jeżeli zdażyło by się zajsc po % ??? :( .

reklama
Bez owocne początki , jak to pewnie u większości z Nas dostarczają trochę stresu ;) i lekkiej psychozy 🤡😳😉 na tym punkcie .
Pierwsze 2, 3 miesiące starań, uważałam co jem , odstawiłam alkohol ( pije sporadycznie , na domówkach z rodzinką itp ) brałam witaminki , kwas itd.
Nie udawało się to najpierw lekki stres , później doszukiwanie się czemuuuu , a od miesiąca odpuściłam psychicznie do tego stopnia , że zapomniałam że mam dni plodne od 1.11 .
Kochaliśmy się w tych dniach z mężem, oczywiście "do końca " , a że oboje mieliśmy kilka dni urlopu i wypadły imprezki rodzinne to pozwoliliśmy sobie trochę na % ... mąż jednego i kolejnego wieczoru na 2 , 3 drinki ,ja podobnie tylko 2,3 kieliszki wina.

Pierwsze 2, 3 miesiące starań, uważałam co jem , alkohol ( pije sporadycznie , na domówkach z rodzinką itp ) brałam witaminki , kwas itd.
Kaczynski mowi ze to bardzo źle...

Mam masę koleżanek które zaszły w ciążę właśnie w trakcie wakacji, jak odpuściły starania i nie kontrolowały dni płodnych. Oczywiście jak to na wakacjach, zdarzało się, że piły alkohol i to w niemałych ilościach. Wszystkie mają zdrowe dzieci.
Jeżeli podejrzewasz, że mogłaś zajść w ciążę to po prostu nie pij więcej alkoholu i pamiętaj o suplementach. Niektóre starają się kilka lat, myślisz, że przez te lata nigdy nie zdarzyło im się upić? Na tym etapie to nie ma wpływu na dziecko.

reklama
Mam masę koleżanek które zaszły w ciążę właśnie w trakcie wakacji, jak odpuściły starania i nie kontrolowały dni płodnych. Oczywiście jak to na wakacjach, zdarzało się, że piły alkohol i to w niemałych ilościach. Wszystkie mają zdrowe dzieci.
Jeżeli podejrzewasz, że mogłaś zajść w ciążę to po prostu nie pij więcej alkoholu i pamiętaj o suplementach. Niektóre starają się kilka lat, myślisz, że przez te lata nigdy nie zdarzyło im się upić? Na tym etapie to nie ma wpływu na dziecko.
Dzięki za te słowa , potrzebowałam tego ...
Oczywiście nie pije , po prostu w tygodniu co mialam dni plodne , zdarzyło mi się wypić kilka lampek czerwonego wina :/ i koniec .
😊😊

Do góry