reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zapalenie stawów

G

guest-1725476287

Gość
Witam, karmię 10 miesięczne dziecko piersią. Mam zapalenie stawów w dłoni i lekarka kazała mi brać Ibuprom i gdybym dała radę odstawić dziecko od piersi to dobrze by było brać Dexak. Jednak Pani doktor kazała to brać tylko i wyłącznie wtedy jeśli uda mi się odstawić małego, a sprawdziłam na stronie e-lactancia i wychodzi na to że główny składnik tego leku jest bezpieczny, a lekarz mówi że nie jest bezpieczny. Czy słuchać się lekarki czy mogę normalnie wziąć lek ?

reklama
Myślę że trzeba słuchać lekarza, ja borykałam się z zapalaniem stawu nadgarstka, ortopeda miał związane ręce, jedyne co mogłam brać to właśnie ibuprofen jednak on niewiele pomagał i odstawiłam ze względu na dziecko.
Zapalenie ustąpiło dopiero po 3 miesiącach 😔 dużo pomagał mi mąż bo nie mogłam podnieść syna który ważył 3kg .
Także proszę spróbować z tym ibuprofen może akurat pomoże.

Myślę że trzeba słuchać lekarza, ja borykałam się z zapalaniem stawu nadgarstka, ortopeda miał związane ręce, jedyne co mogłam brać to właśnie ibuprofen jednak on niewiele pomagał i odstawiłam ze względu na dziecko.
Zapalenie ustąpiło dopiero po 3 miesiącach 😔 dużo pomagał mi mąż bo nie mogłam podnieść syna który ważył 3kg .
ja mam zapalenie w palcu serdecznym... Nie mogę go nawet wyprostować i wygiąć w drugą stronę i też lekarka mówiła że mogę Ibuprom tylko Ew. Jak będzie bardzo źle to dexak ... I też powiedziała że się trochę z tym pomecze... Jadę w pon na laseroterapię i prawdopodobnie też będę musiała z tym do ortopedy

Witam, karmię 10 miesięczne dziecko piersią. Mam zapalenie stawów w dłoni i lekarka kazała mi brać Ibuprom i gdybym dała radę odstawić dziecko od piersi to dobrze by było brać Dexak. Jednak Pani doktor kazała to brać tylko i wyłącznie wtedy jeśli uda mi się odstawić małego, a sprawdziłam na stronie e-lactancia i wychodzi na to że główny składnik tego leku jest bezpieczny, a lekarz mówi że nie jest bezpieczny. Czy słuchać się lekarki czy mogę normalnie wziąć lek ?

Bierz normalnie. Większość lekarzy nie zna się na KP.
Jak bardzo chcesz sobie potwierdzić e-lactancie to jest laktaceuta - kilka lat temu 100zł koszt konsultacji, teraz nie wiem

Bzdura, na ortopedii to nie wiem czy jest choć 1h poświęcona KP więc skąd ten lekarz ma wiedzieć co można, a co nie. Ulotka będzie mówiła, że nawet ibuprofenu nie można 🤷‍♀️

Bierz normalnie. Większość lekarzy nie zna się na KP.
Jak bardzo chcesz sobie potwierdzić e-lactancie to jest laktaceuta - kilka lat temu 100zł koszt konsultacji, teraz nie wiem

Bzdura, na ortopedii to nie wiem czy jest choć 1h poświęcona KP więc skąd ten lekarz ma wiedzieć co można, a co nie. Ulotka będzie mówiła, że nawet ibuprofenu nie można 🤷‍♀️
no właśnie tak a sprawdzałam i pisze że dexketoprofen jest jednym z bezpiecznych leków

Do góry