Część dziewczyny! Pomóżcie mi. Jestem za granicą i dostałam zapalenia pęcherza. Nic nie pomaga ani woda ani cytryna ani żurawina.. czy mogę wziąć furagin albo coś podobnego w I trymestrze? Mam ze sobą jeszcze lek w saszetce Monural (fosfomycyna)
reklama
Rozwiązanie
Ja zapalenia nie miałam, ale w badaniu moczu wyszły mi nie nieliczne bakterie i PH 7 (spodziewam się chłopca i gdzieś słyszałam, że wtedy PH jest wyższe ) Dr nic mi nie przepisal, jedynie kazał zakwaszac mocz (3x1 witamina C tabletka musujaca 1000 mg) <- przyda się też przed sezonem Podkreslam, że jestem w II trymestrze! Więc, nie wiem, czy w I można Wit. C i w jakiej dawce
Szczęśliw@
Fanka BB :)
Jesteś pewna że to zapalenie pęcherza? Ja bym zrobiła posiew z pochwy czy nie ma bakterii. Podobne objawy a skutków nie radzę nikomu doświadczać...Część dziewczyny! Pomóżcie mi. Jestem za granicą i dostałam zapalenia pęcherza. Nic nie pomaga ani woda ani cytryna ani żurawina.. czy mogę wziąć furagin albo coś podobnego w I trymestrze? Mam ze sobą jeszcze lek w saszetce Monural (fosfomycyna)
Jesteś pewna że to zapalenie pęcherza? Ja bym zrobiła posiew z pochwy czy nie ma bakterii. Podobne objawy a skutków nie radzę nikomu doświadczać...
Mogłabyś rozwinąć? Miałaś podobnie?
Ja wszędzie czytałam i słyszałam, że furaginy nie wolno... Niby nie ma na to konkretnych badań, które by potwierdziły jakieś negatywne skutki, ale to dlatego, że takich badan na ciężarnych po prostu się nie przeprowadza.
Moje jedyne rady to - dużo wody z cytryną, ogrzewanie pęcherza (owijaj się w pasie kocem) i wizyta u lekarza.
Moje jedyne rady to - dużo wody z cytryną, ogrzewanie pęcherza (owijaj się w pasie kocem) i wizyta u lekarza.
reklama
Szczęśliw@
Fanka BB :)
Tak chodziłam ponad miesiąc stwierdzoną przez lekarza że to infekcja moczowa,posiew dobry ,ph wysokie i liczne bakterie. Mimo stosowania zurawitu,uroseptu czulam sie coraz gorzej- w stalym kontakcie z lekarzem prowadzacym.W koncu pojechalam na sor,ale niestety za późno. W moim przypadku skończyło się poronienie w 18 tyg. Z powodu escherichia coli.Mogłabyś rozwinąć? Miałaś podobnie?
Oczywiście nie mowie,że u Ciebie też musi być ta infekcja, ale warto sprawdzić.
reklama
Możesz wziąć monural. Miał go w pierwszym trymestrze i synek jest ok. Jeśli to e.coli ulga będzie chwilowa. Zrób jak najszybciej posiew po powrocie. Nawet jak będziesz już czuła się lepiej. Tak dla pewnosciCzęść dziewczyny! Pomóżcie mi. Jestem za granicą i dostałam zapalenia pęcherza. Nic nie pomaga ani woda ani cytryna ani żurawina.. czy mogę wziąć furagin albo coś podobnego w I trymestrze? Mam ze sobą jeszcze lek w saszetce Monural (fosfomycyna)