reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zapalenie pecherza, blagam o pomoc!!

Nie wiem, bo nie używałam, ale podobno na zapalenie pęcherza i cewki moczowej bardzo dobrze działa Fitolizyna. Można ją kupić w aptekach, zdaje się że w internetowych, takich jak np. e-lek.pl jest w cenach bardziej przystępnych. No niestety, ale zapalenie pęcherza to okropna sprawa i trzeba się posiłkować różnymi metodami i sposobami, jak to nie podziała, to można coś innego spróbować.

reklama
a to takie ziołowe to wspomagająco i profilaktycznie dobrze stosować :) tylko w ciąży trzeba uważac, bo nie wszystkie zioła są wskazane (np. uroseptu nie powinno się stosować w ciąży). żurawina też jest dobra (np. prouro z dodatkiem witaminy c) i ginjal (tylko zabarwia mocz na niebiesko).
a w przypadku nawracających jak zwykle powinno się zrobić posiew i podac leki też partnerowi.

z tych specyfików, o których piszą dziewczyny, to ja stosowałam kapsułki Prouro. łyka się 1 dziennie, więc łatwo zapamiętać. według mnie to jeden z lepszych specyfików na problemy z pęcherzem - mnie odpukać odkąd to biorę nic nie dopadło no i posiew moczu podczas ostatniego badania wyszedł ok ;)

ja moge polecić taka herbatkę "na drogi moczowe" dokładnie tak się nazywa. Ma tam wszystko co profilaktycznie stosuje sie w problemach z drogami moczowymi. Jest dostepna nawet w aptekach i zwykłych sklepach. Mnie polecila farmaceutka.

Ja zdecydowanie prouro polecam. Teraz też biorę, bo pamiętam czasy kiedy listopad oznaczał siedzenie w łazience... Bezpieczny w ciąży, nie ma wpływu na badania moczu. Dobrze jest dużo pić. No i jak się coś dzieje to koniecznie trzeba iść do lekarza i zrobić badania

najgorsze jest to, że jak się raz zapalenia pęcherza dostanie to jest dużo większe prawdopodobieństwo, że w przyszłości znowu będzie się to miało - ja niestety zazwyczaj na wakacjach to łapię ;/

reklama
Ja przez rok walczyłam z pęcherzem chodziłam po urologachi nic tylko antybiotyk za antybiotykiem,ginekolodzy twierdzili że wszystko Ok.Aż trafiłam na taka staruszkę w przychodni panią ginekolog i wiecie co mi powiedziała żebym przegotowana wode wymieszała z sokiem z cytryny i zrobiła sobie strzykawka irygacje pochwy a później zaaplikowała(ona podobno w czasach studenckich maslankę stosowała haha) ale mnie kazała takie tabletki LACTOVAGINAL to jest kwas mlekowy ale najwazniejsze jest to zeby zastosowac po tym płukaniu żeby wczesniej zakwasic śluzowkę.Robiłam tak tydzień i o dziwo problemy z pęcherzem przeszły a teraz tylko raz po okresie. I lekarka stwierdziła że to musiała być lekka grzybica i sama siebie zarażałam np podcieraniem.Wymazy z pochwy miałam i wychodziły Ok i już sama nie wiem ale fakt faktem że od 5 lat zapalenie nie wróciło. ;-)I jestem wdzięczna tej lekarce jak diabli bo antybiotykami to już nie powiem co robiła ..

Do góry