reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy :)

reklama
Kamcia super zestaw pościeli :-) Ja przy Maciusiu miałam zestaw 5 el czyli wypełnienie oraz ochraniacz i poszewki, i dwie 3 el. Bo rogala do karmienia mam osobno podobnie jak rożek :-)

die super kolekcja ubranek, mam nadzieję że jutro poznasz płeć i pokażesz resztę swoich cudeniek :-)

dziewczyny powiem wam ze to jest zaledwie 1/50 tego co ja mam w piwnicy ;/ naprawde wzielam tylko kilka tych najbardziej uniwersalnych i praktycznych...ale obiecuje ze jak juz poznam plec- moze jutro to wam naszykuje taka sliczna sesje zdjeciowa- poukladam ubranka w gotowe kompleciki :) zeby sie milo ogladało:)
najładniejsze sa dziewczece- mikrosukmieneczki, piekne spiworki do spania- w bezach i rózach no cudne kolrystycznie i faosonowo takie cukereczki ze ach i och:p no ale miał byc groch z siurkiem- zobaczymy co to tam skrywa moze jutro- wiec trzymajcie kciukasy

die masz bardzo fajną kolekcję i jeden problem z głowy :-p

Antiope możliwe, że się spotkamy, ale tak szczerze mówiąc to ja będę miesiąc przed porodem i mam nadzieje, że będę się dobrze czuła.

Kamcia no tak, między nami miesiąc różnicy. U mnie to będzie ponad 2 miesiące przed terminem, więc pewnie będę bardziej na chodzie niż Ty. Chociaż nic nie wiadomo. Jest jeszcze trochę czasu, wszystko się okaże.

IMG_2648.jpgIMG_2656.jpg Dresiczki
IMG_2650.jpg Kombinezonek cieplutki misiowaty
IMG_2657.jpgIMG_2649.jpgIMG_2652.jpgIMG_2655.jpg Część bluzeczek
IMG_2651.jpg Kurteczka mam nadzieję że na październik będzie w sam raz
IMG_2653.jpgCoś luźnego wygodnego mamy jeszcze takie w kolorze zielonym i niebieskim
IMG_2654.jpg kilka czapusi mam ich aż za dużo ponad połowy Maciej nie ubrał.

Załączniki

• IMG_2648.jpg
    IMG_2648.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 19
  • IMG_2649.jpg
    IMG_2649.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 24
  • IMG_2650.jpg
    IMG_2650.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 25
  • IMG_2651.jpg
    IMG_2651.jpg
    12,3 KB · Wyświetleń: 22
  • IMG_2652.jpg
    IMG_2652.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 23
  • IMG_2653.jpg
    IMG_2653.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 23
  • IMG_2654.jpg
    IMG_2654.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 22
  • IMG_2655.jpg
    IMG_2655.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 27
  • IMG_2656.jpg
    IMG_2656.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 24
  • IMG_2657.jpg
    IMG_2657.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 28
IMG_2665.jpgKolejny kombinezonik =)
IMG_2659.jpgI porcja czapusi 2 na górze bardzo cieplutkie.
IMG_2660.jpg
IMG_2661.jpg Kilka par spodni
IMG_2662.jpgIMG_2663.jpg No i buciczki na 2 zdjęciu moje ulubione 2 pierwsze pary z czerwonym kupione specjalnie dla Okruszka.

To niewielka część tego co posiadam ale nie chce mi się więcej grzebać w szafach bo Maćko śpi :-) Wszystkie ubranka są na 0-3 mscy no oprócz butków są nieco większe :-)

Załączniki

• IMG_2659.jpg
    IMG_2659.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 22
  • IMG_2660.jpg
    IMG_2660.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 21
  • IMG_2661.jpg
    IMG_2661.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 22
  • IMG_2662.jpg
    IMG_2662.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 21
  • IMG_2663.jpg
    IMG_2663.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 24
  • IMG_2665.jpg
    IMG_2665.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 20
Ale fajne ubranka dziewczyny macie. :) Dzisiaj zrobiłam małe (w sumie nie takie małe :p) zakupy w internetowym Smyku. Teraz do 3 czerwca jest darmowa wysyłka (przy zamówieniach za min. 149 zł) i duuużo promocji. Skorzystałam i kupiłam trochę rzeczy, głównie higienicznych, np. grubsze pieluszki tetrowe, flanelowe (te z ceratką), aspirator do noska, nożyczki, smoczek, kilka zabaweczek, wkłady poporodowe. Z kalkulacji wyszło, że sporo zaoszczędzę w porównaniu z zakupami w moim mieście, no a wysyłka darmowa...

reklama
Widzę że mamusie w większości idą pełną parą w szykowaniu wyprawek dla smyków, super :)
A te dziewczyny, które się jeszcze wahają to ja bym zasugerowała, żeby kupowały takie rzeczy jak tetrowe pieluszki, koszule do szpitala dla siebie, jakieś podkłady poporodowe, nożyczki dla malucha, szczoteczkę do włosów, ręczniki itp... Kupowanie ubranek można zostawić na sam koniec jako najprzyjemniejszą część wyprawki :)

Do mnie idzie paczka z Kanady od siostry, dotrze pewnie za 6-8 tygodni, ale widziałam co tam kupiła :) Poza pięknymi ubrankami są smoczki z Aventa i butelki, tam to kosztuje śmieszne pieniądze, a u nas bym zapłaciła ze 100 zł.

Do góry