reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

A ja wreszcie sobie kupiłam jakieś luźniejsze ubrania. Niestety ( albo stety  :D ) na te ciążowe jeszcze muszę poczekac natomiast w dotychczasowe już się nie dopinałam. Rzeczywiście Lucyann muszę Ci przyznac rację bo też ogladałam co nie co w sklepach z odzieżą ciązową i niestety wszystko jakies takie szarobure  :p . Ale za to super, że modne są teraz te bluzeczki w wysokim stanem (akurat jak dla nas ) i w parę takich właśnie się zaopatrzyłam.
Jak narazie nogi mi nie puchną ale to może dlatego że jeszcze nie ma takich upałów. I z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży zaczęły dopiero puchnąc jakoś tak w ostatnim miesiącu.
Natomiast megusek ani w tej ani w poprzedniej ciąży nie jest i nie było mi zbyt gorąco byc może dlatego że jestem zmarzlakiem,ale wczoraj jak dlugo stałam na słońcu rzeczywiście trochę kręciło mi się w głowie.
Natomiast co do butów to wpadły mi w oko takie fajne klapki w kolorze czekoaldowym z jakimiś wzorkami na wierzchu, cekinami i i drobnymi cwiekami ale na bardzo wyoskim obcasie. Fakt, że za wysoka nie jestem i bardzo lubię takie buty tym bardziej, że ostatnio czekoladowy brąz jest na topie  :D i gdy je przymierzyłam pomimo takiej wyoskości okazały się bardzo wygodne i stabilne. I w dalszym ciągu się zastanawiam bo mąż odradza a mnie jednak lusi  ;D

Załączniki

• 13062006.png
    13062006.png
    3,2 KB · Wyświetleń: 161
  • 13062006.png
    13062006.png
    4,4 KB · Wyświetleń: 144
reklama
blue jeżeli te buty faktycznie są wygodne to czemu masz sobie ich nie kupić. Ja też preferuję na podwyższeniu bo wysoka to nie jestem, ale i w płaskich chodzę. A teraz mam takie stare na średnim obcasiku, jeszcze w poprzedniej ciąży w nich chodziłam i chce sobie kupić podobne, bo wygodne są, tyleże już schodzone.

No i zaszalałam, w piątek kupiłam sobie dwie pary butów - jedne beżowiutkie na wyższym obcasie :p ale bardzo wygodne, jeszcze trochę w nich pochodze, do pracy się bardzo przydarzą; drugie białe klapki z brązową podeszwą - wygodne. Jak na razie jestem zadowolona.
Aha i wczoraj siostra przywiozła mi bluzeczki - tuniczki do wyboru, bo robiła zakupy na swoje niedawno otwarte stoisko i miała coś dla mnie. Wybrałam sobie dwie bluzki na ramiączka - jedna zielona, a druga kremowa i tanio bo po cenach zakupu :p A ta jedna tak mi się podobała że z chęcią wziełabym wszystkie kolory - 17 zł/szt, ale po co mi tyle, zachłanna jestem, wrr...

Booze nie moge sie powstrzymac i kupuje juz to i tamto dla malego. Wy tez? Mowie o ciuszkach, bo sprzet zostawiam na ostatnia chwile.

Ja narazie nie kupuje nic...chociaz czasem mnie korci ;) jak to babe :p Szwageirka ma mi dac ubranka po swojej corze a ona miala sliczne ubranka wiec narazie nie wiem co jeszcze bede musiala dokupic. A druga szwagierka dala mi spodnie ciazowe o swietnym kroju z kieszonka jak u kangurzycy ;) i kolezanka jedna mowi ze ma dla mnie sukienke i tunike ...ciesze sie ze tak mi chca pomagac :)A martwilam sie ze taaaaaaaaakie ceny sa a mam juz calkiem sporo ubran :) ja tez oddam znajomym i rodzinie moje ciazowe ubrania bo wiem jak jest fajnie dostawac :)

Ja też na razie dla dziecka nic nie kupuje, raczej na Wiktorka wydaję pi. Na pewno bliżej końca coś pokupię, ale mam ciuszki po syniu a nawet jeden komplecik, jakby wyprawka nowiutka nie ruszane, bo kupiłam na wiosnę dla dziecka kuzyna tylko tak się kokosiłam z wizytą że już za małe było :p, ale teraz mi się przyda  ;D.

Ciesze sie ze w koncu cos sobie znalazlam -orgodniczki z lnu takiego prawdziwego i sa w takim cieplym miodowym koloze ekstra jak je zobaczylam to wiedzialam ze musze je miec tylko szkoda ze juz pierwszego dnia je upackalam truskawkami...hoihohihihihi :laugh:

ja na razie tez nic nie kupuje ale mam sporo rzeczy od swojej przyjaciolki no i troche po paulince z grubszych rzeczy to tylko wozek musze kupic ale to dopiero gdzies w pazdzierniku :D na razie kupujemy pauli rzeczy bo nowy sezon i trzeba cos uzupelnic na lato :D

A ja kupiłam te wysokie buty no i narazie daję sobie w nich radę :D a dla dziecka też zadarza mi się kupowac co nie co. Pamiętam jak tylko kreska pojawiła się na teście to kupiłam pierwsze ubranko (było takie śliczne, słodkie ;) ) Tylko że teraz to zaczynam miec wątpliwości czy dobrze robię że je kupuję w końcu jeszcze nie znam płci a muszę przyznac ze robiłam zakupy dla chłopca a jak będzie dziewczyna :p więc ostatnio się troszkę powstrzymałam. NIe wiem może teraz już bardziej rozsądek doszedł do głosu a wtedy to kierowałam mną taka ueforia że wreszcie doczekałam się drugiego dziecka. :laugh:

reklama
część dziewczyny fajny wątek szczególnie jak łapie deprecha bo kolejne łaszki sa za małe :)
ja właśnie dzisiaj dostałam pocztą mój nowy zakup tunika ale chyba trochę źle się pomierzyłam bo jest dużo za duża nie wiem co robić
może da radę zmniejszyć...jak pech to pech :-[
mimo ładnej pogody mam doła chyba przez tą tunikę ...
ale to nic przejdzie...
trzymajcie się i UDANYCH zakupów

Do góry