reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy:):)

dzieki to chyba dobry pomysl :laugh: kolo mnie jest chyba z 5 roznych lumpeksow musze sie przejsc bo juz praktycznie w nic nie wchodze i chyba zaczne pozyczac od meza ;) w poprzedniej ciazy pod koniec tylko w jego spodnie wchodzilam ;D a po ciazy niestety nie mogl juz w nich chodzic bo nawet na niego byly za duze a naprawde kawal chlopa z niego pozdrawiam cie serdecznie :D jak samopoczucie juz lepiej ?

reklama
Hej kobitki ja właśnie jestem na etapie testowania kremów przeciwko rozstępom ( może nie pomagają, ale napewno nie zaszkodzą ). Gorąco polecam krem Mammamia firmy Ziaja. Ładnie pachnie, dobrze się wchłania, daje poczucie lekkości i uelastycznienia a i cena całkiem do rzeczy ( naście zł )
Na swędzący brzuch dobrze robi piling pod prysznic a potem olejek lub krem ( no chyba, że tylko mnie tak wściekle swędzi skóra na brzuchu :)

Co do ciuchów to wczoraj zaszalałam w internecie i kupiłam majteczki ciążowe, sztruksową spudnicę na szelkach i delikatna bluzeczkę na letnie dni. Wszystko błękitne ( moja ostatnia faza) Czekam niecierpliwie na dostawę.

Co do dzidzi to mam różne pojedyńcze drobiazgi, a w sobotę znajoma chciała mi sprzedać bajerancki wózek. Zawahałam się i sprzedała innej chętnej. Był super, głęboki, spacerówka, foteli samochodowy, parasolka i inne bzdetki.

Cóż teraz trochę żałuję, ale jeszcze będą okazje.

Ja niby na wielkie zakupy się nie szykuję bo mam trochę ciuchów z poprzedniej ciąży, ale już sobie kupiłam dwie bluzeczki ala tuniczki, rozszerzane u dołu.
W sobotę na targu kupiłam fajne brązowe spodnie nie ciążówki, ale pas mają tak jakby z gumy ze sznureczkiem i potem będzie można opuścić je pod brzuszek  ;D. Trochę sie obawiałam bo bez mierzenia, ale tylko 38 zł więc wzięłam i myślę że będę zadowolona.

ja już powoli w nic nie wchodzę sprzed ciąży. Zawsze nosiłam dopasowane ciuchy z ewentualną rezerwa na jeden kilogram. Chyba sama wybiore sie w podróż po lumpeksach :), szkoda mi na szmatki na tak krótki okres czasu.

ja tez w koncu cos musze kupic bo zostaly mi jedynie ogrodniczki z poprzedniej ciazy jednak nie ciazowe takie zwykle :laugh: mam jeszcze takie a' la dresy ale jak w nich siadam to czuje jak bym miala zaraz peknac tak uwieraja ;D wiec najwyzszy czas cos sobie fundnac ;) pozdrowionka

Jesli chodzi o zakupy dla mnie to poszalałam i kupiłam w sklepie internetowym "9fashion" spodnie (129,- zł) i bluzkę ( :)79,- zł) , zamówiłam jeszcze dżinsy :)
Dla maluszka jeszcze nic nie kupuję, ale wiem co chcę (9 lat temu tez byłam w ciązy), POLECAM Wam rzeczy z Aventu, cena moze nie jest najniższa, ale są swietne ! Ja miałam sterylizator, butelki i po mojej córci, jeszcze 3 dzieci to uzywała.
Porównywałam ceny i na allegro jest gość , który ma fajne ceny tych rzeczy ( mam go w ulubionych-niech czeka)
Pozdrawiam

A ja dzis kupilam przesliczna sukienke ( w zasadzie dwie, ale jedna za grosze taka na lato do chodzenia na codzien a pisze o drugiej ;-) Dziewczyny, sklepy z odzieza ciazowa oferuja przewazne to co jest z tego sezonu w kosmicznych cenach, ale bardzo fajne sukienki w przystepnych cenach mozna znalezc w sklepach z Odzieza Indyjska. Ta sukienka firmy Motherhood kosztowala 65 zl, odcinana pod biustem, na cale lato, do kolan. Za 3 tyg jedziemy na chrzciny i gdyby pogoda dopisala to bede pokazywac w niej moje szczescie :) Dzis nam w tramwaju pierwszy raz miejsca ustapiono ;)

:) taka baba ze mnie co sie cieszy z zakupow :)

megusek to znak ze ciaze juz widac :) super ze juz cos kupilas fajne sa takie zakupy na brzuszek i na pewno trzeba z tego korzystac codziennie przeciez nie jest sie w ciazy ;) sama sie ciesze jak sobie cos kupie ;D pozdrawiam

Nie macie pojecia jak ajestem juz duuuza:). Moj maz twierdzi, ze to jakas pomylka i napewno jestem juz w conajmniej siodmym miesiacu (hi, hi). Wczoraj weszlam do kafejki i zapytalam o toalete. Babka odburknela, ze tylko dla klientow ale jak podniosla wzrok to powiedziala, ze oczywiscie itp. To calkiem mile.

Wczoraj poszalalam i kupilam wywalona w kosmos czapeczke, a sobie portki z guma i w koncu mi wygodnie.

reklama
Do góry