reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

reklama
Vici - ładne te kubeczki. My mamy Avent, ale ostatnio Kuba soki pije częściej z butli, a niekapek używa jako gryzak;-).
Buba - super te hamaki, aż się rozmarzyłam:tak::-).

Vici chodziki ponoc niezabardzo wskazane sa ze wzgledu na ksztaltowanie zlej ppostawy u dziecka :confused: tez sie nad tym kiedys zastanawialam ale znajomy fizykoterapeuta wybil mi to z glowy...:-( u mnie jest tak ze jak Franek chcial siedziec to musial nauczyc sie sam siadac,tak samo ze wstawaniem jest no i z chodzeniem pewnie tez bedzie....fajna rzecza jest takie cudo bo to dziecko musi pchac ...
http://www.allegro.pl/item143524957_nowy_chicco_chodzik_pchacz_edukacyjny_wys_express.html
lub
http://www.allegro.pl/item143525078_nowy_chicco_samochodzik_auto_4_w_1_express_.html

tak tez o tym myslalam ale co bedzie jak do tylu poleci i wszedzie pisze ze to od 12 mies
ale widzialam taki fajny drewniany moze bedzie lepszy od tradycyjnego poszukam i wkleje pozniej

no wlasnie dlatego te chodziki nie bardzo ponoc zeby dziecko nauczylo trzymac sie rownowage powinno wiedziec ze jak leci do tylu to na pupe trzeba a w takim chodziku to bezpiecznie siada asekurowane i juz.To tak troche jak z tymi poduszkami co to dziecko sie oklada zeby sobie jak siedzi i sie przewroci guza przypadkiem nie nabilo...a potem taki maluch mysli ze upadek nie boli bo nie ma instynktu samozachowawczego i jak przygrzmoci w cos kiedys to moga byc klopociki...:-( a ze napisane od 12 mies to wszystko zalezy jak twoje dziecko sie rozwija...12 mies to umowny okres bo wiekszosc dzieci powinno w tym wieku robic pierwsze kroczki ale jak zycie pokazuje sa takie ktore smigaja w 10 -mcu ;-)
wklej,wklej ten drewniwny kochana jak znajdziesz bo jestem ciekawa jak to cudo wyglada :-) uwielbiam drewniane zabawki! No i moze rzeczywiscie jest lepszy od takiego plastikowego tradycyjniaka :confused:

reklama
Vici - mnie też pediatra zabroniła używania chodzika, podobno źle wpływa na stawy biodrowe. Ja, jak mam dość wszędobylskiego Kubulka, to pakuję go do kojca i on tam sobie ćwiczy bezpiecznie wstawanie, no i przewracanie też:-D.

Do góry