reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy

reklama
Dziewczyny i chlopaki:-)po co kupowac od razu emolienty typu Oilatum. Moze sie okazac, ze dzidzia nie ma alergii i nie potrzebnie skórka sie przyzwyczai. Ja kupiłam serię z HIPP.

Dziewczyny i chlopaki:-)po co kupowac od razu emolienty typu Oilatum. Moze sie okazac, ze dzidzia nie ma alergii i nie potrzebnie skórka sie przyzwyczai. Ja kupiłam serię z HIPP.

U nas w szkole rodzenia połozna powiedziała żeby kupić Oilatum albo Baleum i nic wiecej nie potrzeba dla dzidzi, tzn. zadnych kremow, balsamow!!!

Zgadzam się,:tak::tak: po co od razu takie specyfiki kupować ? mi Pani w aptece powiedziała, że mogę to kupić (np. Oilatum) jeśli urodzę dzidzie i się okaże, że ma problemy ze skórą, bądz jakąś alergię, a póki co, żeby się zaopatrzyć w "zwykłe" kosmetyki:tak::tak:, ja mam oliwkę "bambino" (ta z jonsona mnie uczulała, a co dopiero bobaska:baffled:), puder, szampon, płyn do kompieli z nive'a, zresztą samo napewno wyjdzie z czasem co bobasek (jego skórka) najlepiej toleruje:tak::tak:

I w razie jakiejś wysypki sprubuję dodać do kompieli skrobię (zwykła mąka ziemniaczana), podobno stary i sprawdzony sposób ;-)

Właśnie Oilatum jest jako płynek do kąpieli maluszka i nie trzeba go niczym później "naoliwiać". Moja siostra sama używa tego do kąpieli :-) ale ona zawsze ma za dużo kasy ;-)

hmmm..........i z kosmetyków tylko ten OILATUM???????????Żadnego puderku do pupki,oliwki i wogóle kremu..........hmmm........dziwne:baffled::baffled::baffled:

Ja tez kupiłam tylko oilatum. Na razie sobie dodaję do kapieli, bo nie chce mi sie niczym smarować, a to bardzo fajnie natłuszcza skórę.
Mam jeszcze oliwkę bambino, bo uwielbiam ten zapach i dokupię jeszcze Nivea żel do mycia.
Natomiast żadnych pudrów nie stosowałam i teraz też nie mam zamiaru, wydają mi sie mało wygodne w stosowaniu i dla dziecka chyba tez nie bardzo, robią się grudki, a pod tym moze sie odparzać.

Ja jeszcze raz powrócę do zakupu karuzeli :zawstydzona/y: podajcie dziewczyny jakieś linki jak macie;-) najlepiej żeby to były jakieś z "bajerami":zawstydzona/y: typu z projektorem, pilotem (niekoniecznie), kilka melodyjek, no coś w tym stylu ...

A może Wy się pochwalicie swoimi ?? wtedy na pewno łatwiej mi będzie zdecydować jaką kupić młodemu ;-):tak::-D:-D

reklama
Ja też kupię tylko oilatum. Bardzo wiele mam mi to poleciło. A w szkole rodzenia wielokrotnie podkreślano, że im mniej specyfików tym lepiej.

Do góry