reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Ja większość rzeczy mam po córce muszę dokupić jeszcze jeden wózek tylko ale napiszę czego używałam:
-butelki, smoczki, gryzaczki, talerzyki, łyżeczki, śliniaczki, laktator- Tomme Tippee z większości byłam bardzo zadowolona (może laktator nie jest zbyt szybki ale używałam od czasu do czasu)
- wózek maxi cosi mura 4- do lekkich nie należny jak każdy z dmuchanymi kołami, ale ja mieszkam w domu i nie muszę go dźwigać wysoko, ogólnie jeżdżę na długie spacery nie tylko po mieście więc sprawdza się super, zresztą dokupię jeszcze jedna spacerówkę
- fotelik do auta Maxi cosi cabrio fix- jeden z najbezpieczniejszych, ja kupiłam używany w świetnym stanie za 200 zł wiadomo mozna kupić w markecie nowy za 80 ale takie foteliki nie mają żadnych certyfikatów bezpieczeństwa a chyba o to głównie chodzi.
- kosmetyki dla siebie i dziecka- Mustela (świetne choć drobie) tylko oliwka z hippa (piękny zapach)
- łyżeczko dostałam (zwykłe bez udziwnień), ale warto zainwestować w dobry materac na początku chciałam kupić gryka-kokos Ale na stronie instytutu matki i dziecka przeczytałam że nie wskazany i kupiłam banelowy z lateksem (160-180 zł)
-miałam też nosidełko baby bjorn- też bardzo sobie chwalę
Mama Trójki- ja też używam takich pieluch, sprawdzają się dobrze i to duża oszczędność dla budżetu i środowiska (najbardziej chwale sobie Bum Genius (ale mam tylko dwie- cena za wysoka)

reklama
mura fajny wózek :tak:

Ja po przetestowaniu chyba 6 wózków posiadam mutsy 4 rider i go uwielbiam i nie zamienię :cool2: mam jeszcze spacerówkę maclarena xlr i też polecam. Butelka na pewno dr. Brown, smoczki Nuka ubranka lubię jakość H&m zobaczymy jak to będzie. Łóżeczka mam 2 turystyczne które jest moim faworytem i zwykłe białe drewniane u rodziców. Pieluchy Pampersiaki ale zastanawiam się nad tymi EKO bardzo! Niania fisher price chyba.

Zresztą resztę się zobaczy :cool2:

ja ni8ani nie kupuję mam 2 córki starsza latała poinformować nawet jak młodsza sapneła przez sen poza tym w razie czego zrobi się z netbooków -łącznie z kamerą;)

hehe a ja mam już "pierwszą" rzecz kupioną
jak poszłam do szpitala, to wzięłam tylko piżamę i klapki i następnego dnia napisałam smsa mężowi co ma przywieźć tylko nie napisałam o ręczniku, więc wyskoczył do sklepu pod szpitalem i kupił ręcznik - taki dziecięcy hehe z kapturkiem, jest beżowy, więc będzie pasował ;-)

ech teraz to tak naprawdę nie mogę doczekać się aż będzie gdzieś tak styczeń, luty, wtedy każę mężowi wszystko ze strychu pościągać i będę sprawdzać co mam, a czego nie mam...

Ja to wlasciwie chyba wszystko mam ;-) Jak sie mial Kuba urodzic to zesmy troche poszaleli (zawstydzona) :-) Jesli bylby teraz chlopczyk to wlasciwie tylko jakies nowe bodziaki na start (i to tylko kilka) no a jesli dziewczynka to pewnie troszke wiecej ciuszkow :-) Wozki mam dwa...bo pierwszy to byl mura3 3w1 z fotelikiem itd... a potem kupililsmy mclarena spacerowke bo mlody nam rosnie w "zastraszajacym" tempie i mura juz mi buylo ciezko :-)ahaaaaaa no i oczywiscie smoczki nowe do butelek i kosmetyki. No i jakies lozeczko jeszcze bo mlody ma to wieksze i w nim zostaje narazie ;-)

Przy okazji wczorajszego kina byłam zobaczyć spodnie w h&m i powiem Wam, że co z tego że fajne jak kosztują 149,90zł!!!! Na Allegro w tej cenie ze 2 pary kupię :/

reklama
Jejciu, niektóre z was to już całkiem przygotowane na Maluszka. Rozumiem, wiele macie po poprzednich pociechach. Ja to nawet nie zaczęłam myśleć o kupowaniu czegokolwiek - chyba boję się zapeszyć...

Do góry