reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
Dziewczyny drogie POMÓŻCIE!! Już nie mam siły z tą wyprawką... Został mi miesiąc a my nie mamy... WÓZKA!! Wiem, że już kilka razy pytałam o nie, ale co z tego... skoro nadal nie wybrałam...
Może być nówka, albo używka - obojętnie - byle miał max 60cm szerokości z kołami - nie wybrzydzam, taka winda... :/ Zależy mi, żeby była duża gondolka i w miarę duża spacerówka, ale żeby po złożeniu nie zajmował całego bagażnika... Mam fotelik maxi cosi citi i dobrze jakby można go było montować do stelaża. Byłam zdecydowana na baby active elipso ale trochę poczytałam opinii i już jestem głupiaaaa. Podobają mi się też baby design lupo no i jedo - ale te, wg danych producenta są za szerokie! :wściekła/y::wściekła/y: Jak nie kupię wózka do końca czerwca to... nie wiem co... :crazy::no:

Dmuchawcu - cudna karuzela!! :tak::tak::tak: Też taką chcę dostać:-p!! :-) (po ostatniej "imprezie" rodzinnej utwierdziłam się w przekonaniu, że jak "se" kupie, to "se" będę miała... :-()

mama2013 - wózki bebetto też mi przypadły do gustu ale niestety... mam taką wredną sąsiadkę, która wszystko dosłownie "małpuje" po nas, jedynie z wózkiem nas wyprzedziła i ma właśnie ten model. Nie dam jej satysfakcji i muszę kupić inny.. Wiem głupie to ale cóż... :-p

Wyczytałam, że Lupo jednak ma całe 60cm... więc jest nadzieja... Tylko który - zwykły czy ten comfort?? Ktoś tu z naszych mamusiek chyba dostał w prezencie ten wózeczek...?!:confused:

aaa dmuchawcu - mam chustę, którą mi podesłałaś z linka - przyszła do mnie i jest pięęęęęęęęęękna!!!! :-):-):-):-):-):-) Ale pojęcia nie mam jak to wiązać:zawstydzona/y: (a mam już nawet mega misia na przeszkolenie :-D)

reklama
Madziu- ja moge doradzić tylko chustę elastyczną bo tylko takiej używałam:tak: Uważam , ze na poczatek jest łatwiejsza w uzytkowaniu, no i wygodniejsza z tego względu, ze najpierw wiążesz na sobie, a dopiero potem wkładasz do chusty dziecko. Można ja później oczywiście dociągnąć jak tkaną, ale zazwyczaj nei ma takiej potrzeby.

Ale chusta elastyczna ma także swoje minusy- poniewaz jest rozciągliwa nie da się w niej nosić ciężkiego dziecka-czyli max do 12-13kg. No ale tyle waży 1,5roczne dziecko. Ja nosiłąm pszczoły do roku-potem już nie były zainteresowane:no: Także dla mnie ten minus to nie minus.

Także jesli interesuję Cię chusta elastyczna, to służę pomocą:tak: Jeśli chodzi o tkaną, to choc mi się marzy i przymierzłam, to nie mam doświadczenia. Obawiam sie więc , że moje rady nei będą adekwatne.

Do góry