reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Dziewczyny mam pytanko:
co sądzicie o baldachimach na łóżeczko? Ja nigdy nie miałam, wydawały mi się zbędnym bajerem, ale podobają mi się. Zastanawiam się czy nie kupić Helence:confused: I jaki? Z materiału? Z tiulu? Białego czuy kolorowego? Biały tiul chyba odpada bo wydawało mis ie zawsze, że chodzi o zaciemnienie i stworzenie dziecku gniazdka na podobieństwo brzuszka. Więc moze tiul rózowy? Taki by mi najlepiej pasował bo mam niebieski ochraniacz z rózowymi troczkami, niebieską falbankę maskującą,rózowe prześcieradełko i pościel w kolorach krem z niebieskim i różem. Czyli jest różowo-niebiesko z przewagą niebieskiego (obie pszczoły miały byc chłopcami). Nie kupowałam nowego kompletu pościeli z oszczednności. Troche pokombinowałam i jest dobrze. Za to teraz byłoby mnie stac na baldachim:-) Tylko czy jest sens?

reklama
dmuchawcu dla mnie zawsze baldachim był "łapaczem kurzu" ale tym razem będę miała właśnie biały tiulowy bo potrzeba mi moskitiery i zatrzymania przeciągu ;-) Jedno co mogę poradzić to patrz, żeby był długi. Za krótki przy najmniejszym ruchu wpada do środka łóżeczka.

Kolorystyka jest duża do wyboru więc na pewno coś przypasujesz. :yes: ja czytając Twój opis pewnie bym kremu szukała.

Isis faktycznie sporo tych ciuszków, będziesz miała w czym wybierać:)))))

Dmuchawcu ja mam baldachim taki właśnie tiulowy... ale gdyby nie to, że go dostałam to sama bym nie kupiła. Nie jest właściwie potrzebny, jedynie fajnie wygląda... no i zbiera się na nim kurz:) No chyba, że tak jak Sa_raa pisze, że jej się przyda to owszem!

Właśnie dziewczyny pytanko, u mnie w mieszkaniu, jak jest ciepło, zawsze na noc włączam do prądu preparat na komary... czy to przy dziecku jest dozwolone? Mam wszędzie okna pootwierane bo inaczej nie zasnę, a mnie komary kochają, nie wyobrażam sobie montowania siatek w oknach...:/

Smile jest preparat do gniazdka taki wersja soft z BROSa dla dzieci. Pewnie tak czy tak zdrowe to nie jest ale jak siaty nie chcesz to radzić sobie trzeba...

Ostatnia edycja:
Dmuchawcu przy Marcelu też nie miałam baldahimu, ale bardzo mi się podoba i tym razem kupiłam. Biały z kokardką :)
Wstawiłabyś jakieś zdjęcie łóżeczka, nie umiem sobie wyobrazić pościeli, żeby Ci coś doradzić :-)

Marcelinoowa- zaraz cyknę fotkę:-D

EDIT: Cyknęłam
P1220269.jpgP1220272.jpgP1220274.jpgP1220277.jpg

Załączniki

• P1220269.jpg
    P1220269.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 100
  • P1220272.jpg
    P1220272.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 91
  • P1220274.jpg
    P1220274.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 95
  • P1220277.jpg
    P1220277.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 95
Ostatnia edycja:

Załączniki

• wthth5r.jpg
    wthth5r.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki kochana:-) Ogladałam już tą aukcję i wolałabym, żeby materiał na górze baldachimu był gładki (nie w kratkę i nie w paski itp.)
Wydaje mi się, że najfajniejszy byłby tiul ecru z rózową górą. Ale takiego jeszcze nie znalazłam.

Do góry