reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy, sklepy internetowe, gdzie mozna kupic?/gdzie kupilyscie/ rzeczy dla dzidziusia

Chodzi o taki otulaczek? To tak. Wiekszosc dzieci lubi byc ciasno owijana[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Chodzi mi o te cuda :) co do kocyka to jestem pewna ze się przyda choć moze taki bez minky.
Co do kokonu nie jestem pewna. Mam na oku taki za 150zl z kocykiem i podusia ale nie wiem w sumie czy warto.
Screenshot_2018-04-06-11-46-02.jpg
Screenshot_2018-04-06-11-45-01.jpg

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Forum BabyBoom mobile app

Załączniki

• Screenshot_2018-04-06-11-46-02.jpg
    Screenshot_2018-04-06-11-46-02.jpg
    67,7 KB · Wyświetleń: 1 231
  • Screenshot_2018-04-06-11-45-01.jpg
    Screenshot_2018-04-06-11-45-01.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 1 179
reklama
Chodzi mi o te cuda :) co do kocyka to jestem pewna ze się przyda choć moze taki bez minky.
Co do kokonu nie jestem pewna. Mam na oku taki za 150zl z kocykiem i podusia ale nie wiem w sumie czy warto. Zobacz załącznik 844804Zobacz załącznik 844806

Jeśli chodzi o ten drugi, to będę miała taki, ale napiszę jedna podstawowa rzecz: bez poduszki!
Cytując fizjoterapeutę dziecięcego "jeśli rodzice chcą, żeby niemowlak miał poduszkę, to niech ją namalują mazakiem na prześcieradle"

0d1yrjjgtd95fou3.png

Materac jest nowy,dopasowany do kolyski i bezpieczny dla maleństwa. zagniecenia to po prostu zle zalozone przescieradlo ;)

Myślę, że @Margana nie miała na myśli czy "nowy" ale "dobrej jakości", bo to ma wpływ na kształtowanie /rozwój kręgosłupa maleństwa

0d1yrjjgtd95fou3.png

Materac jest nowy,dopasowany do kolyski i bezpieczny dla maleństwa. zagniecenia to po prostu zle zalozone przescieradlo ;)

Nie o to mi chodzilo. Tylko o to czy jest odpowiedniej jakosci, z odpowiedniego materialu, odpowiedniej gestosci. Jesli tak to super, bo zwyjle do takich kolysek dodaja zwykle piankowe, takie cienkie.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Nie o to mi chodzilo. Tylko o to czy jest odpowiedniej jakosci, z odpowiedniego materialu, odpowiedniej gestosci. Jesli tak to super, bo zwyjle do takich kolysek dodaja zwykle piankowe, takie cienkie.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Kokos gryka bodajże a przynajmniej jedno z dwoch. Zero pianki. Z tego co się dowiedzialam to jesli ma nam posluzyc na te kilka pierwszych miesiecy i bedzie zabezpieczony przed wilgocia, znaczy zalaniem to sie nadaje dla takiego maluszka. Czytalam tu juz gdzieś u Was że lepsze sa te drogie,konkretne (nazwy nie przytocze bo nie pamietam :)) ale taki chcialam kupić do zwykłego łóżeczka jak mała wyrosnie z kolyski

Jeśli chodzi o ten drugi, to będę miała taki, ale napiszę jedna podstawowa rzecz: bez poduszki!
Cytując fizjoterapeutę dziecięcego "jeśli rodzice chcą, żeby niemowlak miał poduszkę, to niech ją namalują mazakiem na prześcieradle"

0d1yrjjgtd95fou3.png
No w zestawie jest tzw "motylek. Nam posłuży do ozdoby lozeczka jedynie ;)

Tak w ogóle będziecie podkladac cos pod materac w lozeczku by byl lekko pod skosem ? Nie mowie tu o samej glowce ale tak jak maluszek lezy w tym takim szpitalnym lozeczku pod kątem...przy pierwszym dziecku polozna mi zalecala podkladac coś by właśnie materac byl pod lekkim ukosem.

reklama
Kokos gryka bodajże a przynajmniej jedno z dwoch. Zero pianki. Z tego co się dowiedzialam to jesli ma nam posluzyc na te kilka pierwszych miesiecy i bedzie zabezpieczony przed wilgocia, znaczy zalaniem to sie nadaje dla takiego maluszka. Czytalam tu juz gdzieś u Was że lepsze sa te drogie,konkretne (nazwy nie przytocze bo nie pamietam :)) ale taki chcialam kupić do zwykłego łóżeczka jak mała wyrosnie z kolyski
Tak, tu chodzilo o pianke wysokoelastyczna, pianke termoelastyczna i lateks.

Do góry