reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
Famale, wiem wiem ze jedo fyn, tylko że są różne modele jedo fyn: classic, freeline i memo i różnią się chyba tylko gondlą . my wybraliśmu memo i chciałam czerwono czarny, ale akurat takiego nie ma w tym modelu:cool2:

Polazłam i sprawdziłam co na opakowaniu jest napisane bo już sama nie wiedziałam jaki mam model! Ja kupiłam dokładnie Jedo Fyn 4 DS black edition ( classic)

Ostatnia edycja:
Julka ja mam podobne zdanie w sprawie laktatora jak ewelinka :) jak stwierdzę, ze jest mi niezbędny to go kupię - ale póki co nie zamierzam.

hej, ja też się zastanawiałam nad tym laktatorem i stwierdzam jak Aśka- jak będzie potrzeba to kupię. Teraz tylko rozejrzę się jaki- koleżanki polecają mi Medelę mini electric, chyba poszukam używanej a osprzęt słyszałam, że można dokupić.

Laseczki a ja mam pytanko o fotelik samochodowy..... jaki kupujecie?? z baza czy bez bazy?? o ja sie zastanawiam i nie moge sie zdecydowac.... zwłaszcza ze nie zamierzam kupowac nowego...wiec roznica w cenie tez jest znaczna..

hej,
my zamierzamy kupić Recaro lub MaxiCosi, bez bazy Isofix. Dla mnie przy wyborze fotelika ważne było, czy przeszedł testy bezpieczeństwa z wysokim wynikiem. Dlatego wybierzemy chyba Recaro (Recaro produkuje fotele do samochodów rajdowych :) )

ja miałam od razu kupiony medela harmony reczny Harmony Breastpump by Medela i byłam bardzo zadowolona, młody nie chciał ssać więc odciągałam i podawałam butelką, i nawet w szpitalu pobudzałam laktację, do tego kupując wcześniej trafiłam na super okazję za pół ceny nowiutki, teraz też spakuję go do szpitala, poza tym jak ktoś ma daleko do sklepu albo bez samochodu itd to robienie takich zakupów później może wcale nie być łatwe, ale to moje zdanie

noirel pewnie ,że możesz kupić samą elek. nianię angel care. ja nie kupuje, ale mam wszystko na jednym poziomie więc chyba nie będzie problemu.
Julka laktatora nie kupuje, ale ja nie zamierzam karmić o czym Wam już kiedyś pisałam :cool2: ale myślę ,że ten zakup może w razie czegokupić po porodzie.
Ullana jeden i drugi mi się podoba. choć jednak Navington ma o wiele szerszą spacerówkę. (porównywałam w sklepie)
Mysiak ja kupiłam fotelik z baza bo jest wygodniejszy, ale powiem ,że to fanaberia bo ta baza kosztuje drugie tyle co fotelik. więc to można kupić ,ale nie jest niezbędne.
my zawsze używaliśmy fotelików maxi-cosi

reklama
No to ja się pochwalę ubrankami dla mojego Wiktorka :)

SNC00110.jpgSNC00112.jpgSNC00113.jpg

Kupuję bardziej unisex bo nie wiem, czy druga nie będzie dziewczynka ( w planach) : ) Typowo dla chłopca też mam zamiar coś kupić bo przecież w samych bezpłciowych dziecka nie będę męczyć, by mnie później zapytało o zdjęcia "mamo, ale dlaczego Ja jestem ubrany wszędzie tak jałowo... ._. ? ) haha :-D

na pierwszym zdjęciu (wiem, że są tu mamusie z UK ) ciuszki z Primarku.. nie wiem, czy to się dokładnie po polsku "body" nazywa czy jak.. w każdym razie z tego samego materiału i w sumie tej samej jakości są ciuszki w Bootsie. Różnica polega na tym że w Bootsie widziałam komplecik 5 sztuk za 10 funtów a w Primarku komplet 7 body za 7 funtów. Skarpeteczki też z primarku. Drugie zdjęcie to nieudany trochę zakup z B&Mu ... nieudany bo body krzywo zszyte.. :/ czego nie zauważyłam a paragonu już nie miałam by zwrócić. Trzecie zdjęcie to dzieło babci Wiktorka.. jak tylko dowiedziała się że w ciąży jestem to bodajże wyszydełkowała takie cudeńka :-).

Póki co z zakupami jeszcze w polu.. mam nadzieję w kwietniu już wszystko kupować po kolei.. by w maju mieć całą wyprawkę. Już chodzę z Partnerem po sklepach i orientujemy się cenowo/ jakościowo w produktach :) Dopiero co wprowadziliśmy się do nowo wynajmowanego mieszkanka i niestety stąd te opóźnienia..

Łóżeczko i pościel zamawiam na pewno w Polskim sklepie internetowym (działającym w Anglii). Podam stronkę jak tylko znajdę bo gdzieś się zawieruszyła :D. Kocyki.. kocyki z tego, co widzę to najpiękniejsze wlaśnie w Polsce mają.. i takie według mnie bynajmniej najbardziej trwałe. Czytałam tu o żabach, sowach i o czymś jeszcze... Ja mam natręctwo jakieś na żyrafy :-D! Odnosząc się do kocyka to tylko takie ciekawe znalazłam niestety.. bo nie podoba mi się haft żyrafki w jednym rogu tylko.. albo coś na cały kocyk ładnie, mięciutko.. albo w ten sposób :

Giraffe BLUE Baby blankie / comforter minky soft sookie blanket baby gift | eBay

cudo :)

Załączniki

• SNC00110.jpg
    SNC00110.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 61
  • SNC00112.jpg
    SNC00112.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 62
  • SNC00113.jpg
    SNC00113.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 60
Do góry