reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

Rysia ja też tak mam!
w naszym poprzednim domu łazienka na dole była koloru zielonego z kwiatuszkami, na górze różowa . na początku byłam zachwycona. po jakimś czasie nie mogłam na to patrzec.
teraz mamy wszystko w neutralnych kolorach.

u nas też dzidzius będzie spał w naszym pokoju. (bo ja nie umiem inaczej )

reklama
Rysia sliczna posciel:-)
Natalia tez chce taka posciel troszke mnie cena przeraza jak to mnie ale warto tyle wydac bo jest sliczna,zastanawiam sie tylko nad kolorkiem bo w pokoku mam pomaranczowo i tez musi w miare pasowac a nie gryzc sie ze scianami:tak:

Do wydatkow tez sie nie odzywam wiadomo to dopiero poczatek a pozniej to sie zacznie jak dzieć juz bedzie:)

a ja pościeli nie kupuję, może za jakiś rok.... na SR tylko utwierdzono mnie w przekonaniu że śpiworki będą ok....

ja z doświadczenia wiem ( po mojej pierwszej córce) ,że pościel przydaje sie dopiero później.
ale oczywiscie nie odmawiam Wam dziewczyny przyjemności

ja nie kupuje pościeli ;) robię na szydełku kocyk a tak to kupie małej śpiworek (najbezpieczniejszy jest do 12 miesiąca) i baldachim, może ewentualnie ochraniacz.
Myślę nad kupnem komody tylko i wyłącznie na rzeczy Lary. Zastanawiam się także jak zorganizować wszystkie przybory kosmetyczne (sypialnia czy łazienka?) Drażni mnie że w sypialni po wstawieniu łóżeczka mało co miejsca zostało. Może jeszcze jakąś mała komódkę i jakiś niski regalik upchnę ale to będzie tyle :(

no własnie każda z nas ma inne upodobania ,przyzwyczajenia.:-)
sembo ja się powoli uczę no i może też mi się uda zrobić kocyk?
no właśnie NANU a jak Tobie idzie nauka?/kocyk dla Matyldy?

SEMBO - MY ZAKUPILIŚMY NAJMNIEJSZĄ KOMODĘ ŚWIATA Z IKEI:) MODEL: RAST. WSTAWILIŚMY POD BIURKO ZAMIAST 2 NÓG:p
OOOPS SORY ZA CAPS LOCK
a co do pościeli - pewnie że przyjemności kupowania się nie odmawia, jak komuś pasuje stosowanie od początku to czemu nie. Ja swoje zdanie mogę póki co opierać jedynie na zdaniu innych:) ale tak sobie postanowiłam:) 2 śpiworki 0-6m już mam:)
a w praktyce wszystko wyjdzie.....:) najwyżej wtedy kupię:)

edit

a co do kocyka Framamo to czekam na zamówione motki i szydełko:)))))

Pościel śliczna :tak:

Ja nie kupuję z prostej przyczyny - mam po Kubie, a on już śpi pod większą kołdrą i na większej poduszce.
A do tego nie wyobrażam sobie zakrywania Małej kołdrą w maju... Najpierw będzie śpiworek.
Poza tym, pisałam już chyba, że dziecko na początku dosłownie ginie w pościeli;-) Ale oczywiście, jak komu wygodnie :tak:

reklama
ja też miałam wrażenie przy Frani ,że dzidziuś ginie w pościeli plus moja szalona wyobraźnia. ne jest ze mną łatwo

Do góry