reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

noirel - super sprawa.. tylko u nas takie dróżki rowerowe leśne, więc strasznie by dzieciaka wytrzęsło.. więc dla Antka mieliśmy zwykły fotelik... no i ta cena!:szok:

reklama
Noirel są specjalne wkładki odpowiednie dla dziecka od 0 do 10 miesiąca.
Olga wózek posiada świetnie amortyzatory, które można dopasowywać do wagi dziecka.

o tych wkładkach nie wiedziałam,przyczepki używałam jak dzieci miały rok i byłam na wakacjach,gdzie i drogi były lepsze niż w Warszawie

W sumie takie przyczepki sa fajne o ile cena nie przeraza i pod warunkiem ze sie duzo porusza na rowerze.Ja osobiscie jestem tylko za wozkiem jakos nie wyobrazam sobie pierwszych lat bez niego.Czytam sobie was dziewczynki jak kazda ma prawie wszystko pokupowane,ubranka poszykowane i posegregowane,a u mnie wszystko w proszku jeszcze co prawda mam ubranka po synku ale trzeba je poprzywozic,przejrzec itd.i oprocz tego mam tylko wozek.a gdzie reszta jakos caly czas mi sie wydaje ze jeszcze tyle czasu na kupowanie a tak naprawde ten czas leci strasznie szybko:-)

Ewelinkaam - ja tez dopiero zaczynam kolekcjonowac rzeczy dla malego;) Mam juz torbe ciuszkow, czekam na spadek po synu kuzynki i kolezanki. u kolejnej zaklepana komode, lozeczko i krzeselko do karmienia. Wozek jeszcze na 100% nie wybrany, ale daje sobie czas do konca kwietnia na dopiecie wszystkiego na ostatni guzik;)

ALG - tez bylam w 5-10-15 zakupilam bodziaki za 9,99zl, a oprocz tego Marcelek od dziadka dostal bluze i od ciotki tez bluze tylko taka cieplejsza misiowata;)

Kasienkadg ja raczej nastawiam sie na marzec ze wszystko pokupuje (tylko jak bedzie to sie okaże w praniu)bo ja teraz juz sie ledwo ruszam a w kwietniu to juz bedzie masakra napewno:-Dale juz sie nie moge doczekac tych zakupow dzidziusiowych:zawstydzona/y:

mamusie a gdzie będziecie kupować koszule do szpitala? macie jakieś sugestie. ja potrzebuje na trochę większy tyłek ;-)

reklama
Ja poprzednio miałam jedną, którą mi mama gdzieś kupiła... ale powiem szczerze, że teraz nie wiem, czy w ogóle kupować... one są (jak dla mnie) taki paskudne np. WYPRZEDAŻ *koszula do karmienia porodu* XL/XXL HIT (2942845291) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja stwierdziłam, że tym razem biorę po prostu trochę luźniejszych koszulek na ramiączkach, bo ściągnąć "cycka" z ramienia do karmienia to pikuś, a pod spodem i tak mam biustonosz do karmienia (bo wkładka jakoś się musi trzymać)...
A do porodu w szkole rodzenia to nam polecali, żeby mąż dał żonie jakiś swój Tshirt - i my tak zrobiliśmy :)

Do góry