reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
bo ciężkiej zwadzie z teściową kupujemy dzisiaj łóżeczko turystyczne Koelstra (na dół domu), i zwykłe drewniane do naszego pokoju. "Mamusia" uważa, że turystyczne się nie nadaje bo jest zbyt miękkie i dziecko nie będzie mogło stabilnie stawać w nim. Według niej powinniśmy kupić dwa normalne i turystyczne. Ja zadzwoniłam do szwagra, który ma 3 letniego synusia, zapytać go czy turystyk zda egzamin i powiedział, że jak najbardziej. Oni do tej pory z niego korzystają i wszystkie obawy jego matki są bezpodstawne. Poszłam i jej to powiedziałam. Normalnie byłam nawet miła, choć nie powinnam po tym jak mi w trakcie "dyskusji" powiedziała: "sobie powinnaś coś kupić bo jakaś nienormalna jesteś".
mąż to skwitował za zamkniętymi drzwiami: głupia baba :p

Lilla, my z kolyski przechodzimy od razu do turystycznego. Zdaje to egzamin, moj chrzesniak na poczatku mial drewaniane, ale mimo miliona ochraniaczy i tak sie w nim obijal..wiec kupili turystyczne i mial je do samego konca, az przeszedl na zwykle lozko.

Tak do spania codziennego to drewniane łóżeczko i porządny materac chcemy bo skoro i tak musimy dwa mieć to jeden może mieć normalny sprzęt.
Materac chcemy w Ikea kupić i stąd pytanie czy któraś tam kupiła i jakie opinie są?

Nie kupowałam w ikei u nas z janpola (tak mi się kojarzy nazwa hmm) gryka kokos. Zakładam ze mozemy przy nim zostać az do przesiadki do normalnego lożeczka.

No ja spacerówke mam z zestawu 3w1 ale parasolke później trzeba będzie kupic. I mam już 500zł odlozone na fotelik 9m+ tylko muszę temat zgłębić co kupić i gdzie żeby nie przepłacić, bo np w smyku mają zawyżone często ceny. I chcemy nowy bo jednak tego fotelika stosunkowo dlugo się używa i nawet jeżeli kupic bezwypadkowy to rok produkcji pewnie dwa lata wstecz.

reklama
Dla córki 7 lat temu [emoji33] miałam romer king plus bez isofixa. Ostatnio widziałam w sklepie, ze jest nadal popularny. Sklep niedaleko wypatrzyłam na Allegro, podjechałam i odebrałam osobiście. Od razu Pan mi pokazał jak montować.
Wybrałam romera bo był największy spośród tych do 18 kg. Służył do 3ch lat.

Do góry