reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Ja chyba jednak wolę kupić niż pożyczyć. Przy Nati miałam od koleżanki i był już wysłużony.
Avent chciałam bo mam kupiony zestaw butli z tego.
Do innych nie będą pasować.

I no właśnie ręczny czy elektryczny? Chyba są 2 w 1 bo mi kiedyś coś koleżanka wspominała.

Ja mam avent ten 2w1 i jestem mega zadowolona :) tzn byłam bo teraz jeszcze nie potrzebowalam

Ja tez mam 2w1 Avent, kupiłam bo tutaj macierzyński trwa 16tyg, a więc najpóźniej do 4m-ca dziecka, a ja chcę do 6m-cy lub dłużej karmić, wiec to był konieczny wydatek. Kupiłam używany bo i tak za każdym razem wyparzam części do niego. Aventem ściągam piers po karmieniu do zera w ok 10min. Sposobu ręcznego nie próbowałam, z lenistwa.

Używam go sporadycznie. Pierwszy tydzień byłam w szpitalu i tam mieli elektryczny Medela na dwie piersi na raz. Używałam go gdy miałam nawał i gdy musiałam dokarmiać młodą przy żołtaczce. Szybko i sprawnie ściągał (40ml w 3 min z jednej piersi!!!), ale sutki mnie bolały bo za mocno ustawiałam ciągniecie.

reklama
Kupiłam dziś w końcu kapturki do karmienia... Avent ale za 20 pln!!! Jak mam na canpol wydać 16 to dołożyłam i mam te których kiedyś używałam ;-)
A wiecie gdzie? W aptece Biedronki! Nawet nie wiedziałam że coś takiego jest! A warto zajrzeć bo ceny wielu rzeczy (tych które ja sprawdzałam) były dużo niższe niż w innych.

chyba tez bede musiala zainwestpwac jakies ochraniacze na sutki bo mimo dobrego wg mnie przysysania zaczynaja mnie bolec. a jak nie karmie to bolesnie czuje napływanie pokarmu.

Ja chyba też będę sprzedawać ręczny Aventu.
A w szpitalu korzystałam z elektrycznego Medeli,mieli jeden do pożyczenia na oddziale i bardzo mi pomógł rozkręcić laktację.

Teraz nie korzystamy z żadnego bo idzie nam całkiem nieźle i jeszcze nie było takiej potrzeby.

reklama
Do góry