reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

szukam kapci 27 których jeszcze nikt chyba nie wyprodukował Szymek ciągle na nie wygodne tylko crocsy i sandały kupione w decatlonie :( co kupię tov muszę oddać komuć bo mówi że za niskie w palcach.

reklama
Karola, te Crocsy to takie piankowe tak? jeśli tak, to niezbyt zdrowe do chodzenia przez tyle godzin w przeszkolu. Jak Szymkowi przeszkadzają papcie z zabudowanymi palcami, to może jakieś z wyciętymi? a jak takie mu nie pasują też, to wyczyść mu te sandały, które chce nosić w przedszkolu i tyle.
Ja muszę kupić też nowe papcie w rozmiarze 29. Dostałam wprawdzie dla Oliwki od mojej mamuśki nowe innej firmy, ale nie mają dziurek w podeszwach i Oliwce nogi się pocą, jak ją odbieram z przedszkola, to ma wilgotne skarpety. Dlatego kupię te co się u nas sprawdziły w zeszłym roku - Befado z oddychającą podeszwą.

No crocsy to nie pianka ale ten fason oryginalne są robione z żywicy ale tonie ważne uważam że ich do przedszkola nie może mieć i tyle.w sumie z tymi sandalami to nie głupi pomysł.nosił je kilka razy bo dobrze wiemy jaką pogoda była.ją mu właśnie kupiłam z tymi dziurkami no ale dla króla za mało miejsca na palce by musiały mieć jak klaun nosy do góry.

Karola ja bym w takim razie Szymkowi dała te sandałki z decatlonu;-) Przynajmniej będzie mu wygodnie i napewno stopa mu się nie spoci;-) No chyba, że może coś w ten deseń:
BEFADO969x012 sandały kapcie chłopięce 30 (1759286258) - Aukcje internetowe Allegro

Kasiad
ależ Oliwka ma śliczne, długie włosy:szok: A fryzury przy użyciu tych "magicznych" spinek fantastyczne:tak: No i masz szczęście do trafiania fajnych rzeczy dla Oliwki w bardzo przystępnych cenach;-)
Choć nie powiem, ale mi też się udało kupić Vickowi fajne tenisówki w reserved za 34.99:rofl2: Były tylko gumki zamiast sznurowadeł, ale kiepsko się rozciągały i cieżko się zakładały buty wtedy, więc je wyjęłam i nawlokłam standardowe biełe sznurowadła i wyglądają super;-) Poza już sporawymi wydatkami do szkoły zakupiliśmy Vickowi do pokoju taki komplet w kolorze niebieskim:
Okazja! Biurko + regał + 2 półki - super cena! (1782626893) - Aukcje internetowe Allegro
Może wolniejszą chwilą zrobię jakąś fotkę Victora pokoju teraz, to zobaczycie jak się prezentują;-)

a my w srodę zrobilismy juz zakupy przygotowawcze dla hubka do zimy, kupilismy kurtkę zimową w Zara kids( oczywiscie czerwoną;-)) i buty zimowe w smyku firmy coolclub - stwierdziłam ze nie czekam w tym roku bo potem kiepsko z rozmiarówką i z ciuchami z butami

rosmerta no ja tak samo już zakupiłam rzeczy na zime.super komplet zimowa kurtka+spodnie z Bobem budowniczym w komisie dziecięcym.Brakuje mi tylko czapki i butów.Druga kurtke zimowa dostał od babci nówke.
Dla Hanutka tez brakuje mi tylko czapki.

To widzę większość pewnie gotowa.u mnie też.tylko buty dla szymka kurtka z tamtego roku ok a w sumie to dwie spodnie narciary też no buty nie ale kupimy w połowie października bo teraz mu nogą rośnie co widzę po kapciach.Kinia to całkiem załatwiona ma łącznie 5 kurtek 2 pary spodni jedynie buciki.nawet czapki i szaliki.jeszcze muszę o siebie zadbać bo kurtki brak i kozaków na płaskim.

\Wolfia fajny komplet z tym biurkiem :)

ja jeszcze nic na zimę nie mam a tu zimno z rańca coraz bardziej muszę kupić wszystko zrobiłam ostatnio porządki w szafie i wszystkie spodnie małe została Emilka z getrami tylko i jednymi spodniami dresowymi :/ już prawie krótkimi do tego buty bo też małe ...

My do zimy częściowo przygotowane - kupiłam Oliwce jednoczęściowy kombinezon na sanki:

8ece0cd9d535e98e.jpg

Orócz tego strasznie podoba mi się ten dwuczęściowy: =SN= POLAR BEAR kombinezon 122/128 pink/black (1846070123) - Aukcje internetowe Allegro ale jeśli się okaże ze komplet z zeszłego roku będzie dobry, to nie będę kupować nowego, tylko muszę go najpierw z piwnicy przytaszczyć i przymierzyć. Kozaki i śniegowce na chwilę obecną z zeszłego roku są na Oliwkę dobre, bo były kupione na wyrost trochę, ale nie wiem, czy jak zacznie się zima, to się nie okaże, ze już się w nie nie mieści. Czapek i szalików mamy całą masę. Ciuchów takich normalnych do noszenia podostawałam sporo w rozmiarze 122-128 i jeszcze jedna koleżanka ma dla mnie coś po swojej córce, więc narazie nie muszę niczego kupować.

reklama
u nas w tym roku większość w różu;-)
kupiłam kolejny zestaw czapka i szalik z kity ;-) rękawiczki ma z h&m z zeszłego roku kity bardzo podobne
płaszczyk czarny z zeszłego roku "wyjściowy" jest dobry ...dokupiłam kurtkę filetowa i czerwona z kapturami i do tego cały kombinezon tez różowy z kapturem i spodnie na śnieg ...wczoraj dostałam jeszcze buty śniegowce na 3 rzepy (długie czarno różowe Walky) ...myślę ze wszystko mamy na zimę

Do góry