reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

W czym śpią Wasze królewny? Jest gorąco, nie mam co małej na noc ubierać, zakładam jej body z krótkim, cienkie bawełniane spodenki i cienkie skarpetki. Śpi pod cienka kołderką, a właściwie to odkryta bo i tak się rozkopuje raz dwa. Może jakąś piżamkę powinnam jej kupić? Co polecacie??

Oli śpi w cienkiej bawełnianej piżamce, narazie ma długi rękaw i nogawki, ale okno mam uchylone całą noc i Oli śpi całkowicie odkryta, bo nie da się zwyczajnie przykryć. Stopy ma gołe, ma ciepłe, wydaje mi się, że w taką pogodę ubieranie skarpetek jest zbędne (ja sama nie znoszę skarpetek zakładać na noc, chyba, że jestem chora). Oli ogólnie nie lubi przegrzewania, jak ją przykrywam lub zamknę okno, to jest cała spocona i się budzi co chwilę.

reklama
Racja nie będę już jej skarpetek zakładać na noc, tym bardziej, że okna pozamykane. Przy otwartym by nie spała, T mieszka w blokowisku 13 pięter, 4 klatki, setki mieszkań, strasznie głośno,..... u nas było cichusieńko i nic jej nie wybudzało, a tu szum i hałas non stop :baffled:

Do garnituru pasuje jedynie kapelusz.
Ale Rozalka, jak nie będzie upału, wielkiego słońca, to może Kubuś mieć gołą głowę. Oli chodzi od wczoraj z gołą głową, bo nie trzeba się martwić o udar.
Z kolei jak będzie upał i wielkie słońce, to kapelusz będzie chyba za ciepły i tak na głowę :confused:

Garnitur + kapelusz = mormoni... takie mam skojarzenie :-D:-D:-D
Ja bym nic na główkę nie zakładała chłopczykowi do gangola.
W sumie macie racje.Nie spodziewam sie upału,a na tę chwilkę kiedy są zdjęcia na dworzu i do samochodu(wsiadanie i wysiadanie-boje sie przeciągu)założę mu jego jasną czapeczkę lub chustkę):tak:

Emilka śpi w większości w pajacykach :tak: a jeśli ma piżamkę 2 częściową to zakładałam skarpetki ale ona i tak je zawsze ściąga i śpi odkryta :tak: okna mamy pootwierane na oścież ;-) jak zaczną się w nocy upały to będe zakładać piżamkę na krótki rękaw z krótkimi spodenkami :tak:wczoraj w nocy troszkę mi jeszcze było zimno przy całym otwartym oknie w nocy to jeszcze z krótkimi pizamkami się wstrzymuje :tak:

W czym śpią Wasze królewny? Jest gorąco, nie mam co małej na noc ubierać, zakładam jej body z krótkim, cienkie bawełniane spodenki i cienkie skarpetki. Śpi pod cienka kołderką, a właściwie to odkryta bo i tak się rozkopuje raz dwa. Może jakąś piżamkę powinnam jej kupić? Co polecacie??

Joasiek Zosia śpi tylko w jakiejś koszulce bawełnianej i pampku, mamyotwarte okno całą noc a ona śpi odkryta ...i jakos sie nie przeziebila, w tamtym roku tez tak spała :tak: i nie chorowała

A my w ogole to mamu upał na poddaszu :baffled:, rok temu to nawet golusieńka spała:tak:

Kuba śpi w pajacykach i tylko czasem sie rozkopuje.U nas w sypialni ok 18-19 stopni zazwyczaj.Na razie więcej nie było.:tak:

reklama
Do góry