reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
Gosia i Oliwieczka poradziłyście sobie?

No praktycznie tak....tylko jedna rzecz Joasiek ...ni wychodzi mi pomniejszanie zdjęcia :/ dokładnie to:

PRZENOSZENIE ZAZNACZONEGO UBRANKA DO DRUGIEGO ZDJĘCIA Z TŁEM

Pomniejszamy zdjęcie, ustawiamy na ekranie obok siebie obie fotki – tą na której mamy zaznaczenie ubranka i tą z tłem, do którego chcemy wrzucić samo ubranko.

No praktycznie tak....tylko jedna rzecz Joasiek ...ni wychodzi mi pomniejszanie zdjęcia :/ dokładnie to:

PRZENOSZENIE ZAZNACZONEGO UBRANKA DO DRUGIEGO ZDJĘCIA Z TŁEM

Pomniejszamy zdjęcie, ustawiamy na ekranie obok siebie obie fotki – tą na której mamy zaznaczenie ubranka i tą z tłem, do którego chcemy wrzucić samo ubranko.
Ja jak mam 2 zdjecia obok siebie to przenosze jedno na drugie i dopiero pomniejszam do jakiej wielkosci chce:tak:Robie juz zdjecia dosc szybko a znajomej tez niewychodzi i posyla mi zdjecia plikami zebym jej przerobila

Oliwieczka w sumie nie musisz koniecznie pomniejszać zdjęcia na ekranie, możesz je tylko przesunąć, byle było widać choć fragment zaznaczonego ciuszka, a obok albo pod spodem zebyś widziała choć część zdjęcia do którego chcesz go przenieść. To wystarczy.

Ale jeśli chcesz zmniejszyć wygląd na ekranie (nie rozmiar) to przydatny skrót do tego: PRAWY CTRL i + (plus) żeby powiększyć, - (minus) pomniejszyć. I przeciągnąć ramkę zdjęcia za narożnik ile chcesz.

Jedną rzecz jeszcze przegapiłam.... jak sobie zaznaczacie dookoła ciuszka (spróbujcie też zwykłego lassa - różni się tym, że zaznacza po liniach prostych i trzeba klikać punkt po punkcie) i chcecie zamknąć zaznaczenie, to nie trzeba dokładnie wcelowywać w pierwszy punkt. Wystarczy 2 x szybko kliknąć w pobliżu pierwszego punktu :tak:

a tu moje pierwsze dzieło

przerobionewn8.jpg

Oliwieczka w sumie nie musisz koniecznie pomniejszać zdjęcia na ekranie, możesz je tylko przesunąć, byle było widać choć fragment zaznaczonego ciuszka, a obok albo pod spodem zebyś widziała choć część zdjęcia do którego chcesz go przenieść. To wystarczy.

Ale jeśli chcesz zmniejszyć wygląd na ekranie (nie rozmiar) to przydatny skrót do tego: PRAWY CTRL i + (plus) żeby powiększyć, - (minus) pomniejszyć. I przeciągnąć ramkę zdjęcia za narożnik ile chcesz.

dzięks Joasiek.

reklama
NOWOŚĆ 2008 Wózek spacerowy - PARASOLKA ROBIN (328430872) - Aukcje internetowe Allegro
taki mi się marzy wózek dla Gabrysi i waży tylko 5,5 kg ale niestety poztaje mi tylko pomarzyć chyba ,ze znajdzie się kupiec na obecny 16kg
Ten wózek nie ma regulowanego oparcia chyba i podnózka.:baffled:Ja bym osobiście wolała ,żeby ważył troszkę więcej i miał te udogodnienia.A jeżeli chodzi o zakup,możesz poszukać jakiegoś używanego.No i daj ogłoszenie na sprzedaż starego.:tak:

Do góry