reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Karola super ciuszki kupiłas:tak::tak:
a do mnie przyszła dzisiaj paczka z ciuchami dla Patryka i jestem wkur@@@:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to jakies lumpy stare zniszczone pierwszy raz mi sie zdarzyło cos takiego na allegro:no:

reklama
Karola,super zakupy:-):tak:.Mi najbardziej podobaja sie ogrodniczki i ten kompecik z bucikami,a i bluzeczka z małpka:-D.Zreszta same śliczności:tak:.
Madzia,mi kiedys trafiły sie szmaty dla Dominiki.Wyrzucilam do kosza,bo nawet na PCK sie nie nadawało.Madzia,napisz,ze chcesz oddac i juz:angry:.
A do mnie dzis dotarły te ogrodniczki za 5 zł i sa cudne.Pani oczywiscie zaoszczedzila na przesylce,bo zaplacilam za nia 8 zl,a pani 2,30 plus zwykla koperta:wściekła/y:.
Pisalam w tej sprawie do Allegro,ale nic sie nie da zrobic.Sprzedajacy ma prawo doliczyc sobie koszty np.dotarcia na poczte:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Niby moge...ale ta osoba nie łamie regulaminu.Decydujac sie na zakup znalam koszty przesylki,a paczka dotarla cala i zdrowa(o dziwo w zwyklej kopercie tylko:szok:).Wkurza mnie to.

Tycia ale za to mozesz jej wystawic negatywna opinie:tak:

Jeśli w aukcji było opisane zanim Tycia zalicytowała, ile wynosi przesyłka, to wg mnie negatyw się nie należy :no:
W końcu było wiadomo, na jakie warunki zgadza się Kupujący przed zakupem.
Nie odpowiada komuś cena przesyłki - nie licytuje - proste.
Ale to prawda, że czasem te różnice między tym ile biorą za przesyłkę, a tym ile rzeczywiście za nią płaca to przegięcie :dry:

Jeśli w aukcji było opisane zanim Tycia zalicytowała, ile wynosi przesyłka, to wg mnie negatyw się nie należy :no:
W końcu było wiadomo, na jakie warunki zgadza się Kupujący przed zakupem.
Nie odpowiada komuś cena przesyłki - nie licytuje - proste.
Ale to prawda, że czasem te różnice między tym ile biorą za przesyłkę, a tym ile rzeczywiście za nią płaca to przegięcie :dry:
U nas Ebay-u za takie cos daje sie negatywna lub ten gosc jak wysyla tansza przesylke musi kase zwrucic tyle ile mu zostalo:tak:

Koszt przesyłki to nie tylko opłata za przesłanie paczki, to również koszt opakowania i rzeczywiście sprzedający ma prawo doliczyć koszt dojazdu na pocztę, choć to już gruba przesada wg mnie :baffled: Pani faktycznie, Tycia, przegięła, ale jednak uważam, że za coś takiego nie powinnaś wystawiać negatywa, skoro koszt był podany, a Ty się na niego zgodziłaś licytując, a do tego paczka dotarła w nienagannym stanie.
Ale fakt faktem, pani postąpiła nieelegancko :dry:

reklama
Ostatnio moja znajoma dostala buciki ktore zakupila na ebay za przesylke dala 4,50 za ubezpieczona a babka jej wyslala nieubezpieczona za 1,65 w kopercie mokrej :baffled: no i wystawila tamtej negatywna bo miala podstawe:tak:

Do góry