reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
Uffff... właśnie została podjęta decyzja co do fotelika, po całym dniu grzebaniu po necie i zastanawianiu się :cool2:
Jednak nie Deltim... choć mało brakowało :happy:

Zdecydowaliśmy się na RAMATTI MARS.
Ulepszony model z tego roku kosztuje 249zł, więc dokładnie mieści się w cenie o której myślałam. Dużo wyczytałam na fotelik.info :: fotelik.info - foteliki samochodowe dla dzieci | testy | porady | opinie | i z tej stronki dowiedziałam się między innymi tego że:

"Homologacja wg regulaminu ECE R44-03 lub ECE R44-04 dopuszczająca fotelik do sprzedaży niestety nie gwarantuje bezpieczeństwa Twojemu dziecku. Wszystkie foteliki badane w testach, na których opieramy swoje doradztwo (ADAC, test.de - Niemcy, AA - Wielka Brytania, OEAMTC - Austria, NHTSA - USA), posiadają taką homologację. A mimo to jedne z nich otrzymują ocenę 4 (najwyższa dotychczasowa), a inne tylko 1 i stanowią ewidentne zagrożenie dla zdrowia i życia dziecka. Przepisy te bowiem stawiają wymagania minimalne, które niestety nie nadążają za rozwojem współczesnych systemów bezpieczeństwa. Dlatego też zawsze przed zakupem fotelika sprawdzaj wyniki jego testów zderzeniowych przeprowadzonych przez niezależną organizację konsumencką"

a firma Ramatti przeprowadzała testy zderzeniowe w ADAC i wypadły one korzystnie, porównywalnie z fotelikami MaxiCosi. Generalnie to ta firma ma bardzo dobre opinie (przegladałam grupy dyskusyjne i fora) i podobno w tej cenie to najkorzystniejszy zakup :happy:

Dziewczyny, nie wiem moze tez o tym czytalyscie na Forum Grudniowym: tam mowia ze w Tesco sa super obnizki na ciuszki dzieciece- body sa nawet w cenie 2 zl a pajacyki za 7 zl!!!!i podobno niezlej jakosci!!:-) ja niestety jestem w niemczech wiec do Tesco nie pobiegne ale Wam polecam!!! I napiszcie czy udalo sie Wam cos fajnego kupic!!!:tak:

A ja dziś szukałam w sklepach kombinezonu dla małego, ale ceny są szokujące, tym bardziej,że jeszcze nie wiem jakiego dużego faceta urodze :-D
Dlatego poprosiliśmy teściową by poszperąła po ciucholandach i jak znajdzie coś rozsądnego to ma kupić, tak na początek...:happy:

Dobry pomysł Mysia23, ja dla swojej małej kupiłam w ciucholandzie za 6 lub 7 zł, już dokładnie nie pamietam. I naprawdę jest bardzo ładny, kremowy z uszkami (taki a'la misiek).

ja tez kupilam na wyjscie ze szpitala uzywany kombinezonik:tak: zaplacilam chyba 26 zl na allegri i jestem zadowolona. a jak mala wyrosnie to juz pewnie bedzie mozna kupic jakis polarowy a nie puchowy. jutro ide z mama szukac czapeczki i szaliczka do niego. i do tego tesco wstapie z ciekawosci. pozatym chce dokupic jeszcze pare "pizamek" w rozm. 62 dla malutkiej:tak:

Ja też dziś idę po czapeczkę. Mam już upatrzną w Smyku. Ale szalika nie kupuję, gdzieś wyczytałam, że takim zupełnym maluchom się nie zakłada szalika.

reklama
No wiec juz po zakupach. zaszlalam sobie dzis a mam w galerii:tak:

no i przeglad czapaeczek, dokladnie tak jak ostatnio mnie zalamal:no: co ladniejsze to wielkie jak nie wiem, a jak juz cos malenskie i ladne to ponizej 39.90 zl nie schodzi:wściekła/y: do tego szalik za 29.90 i rekawiczki za 19.90 :baffled:
czyli kombinezon za 26 a akcesoria za stowke:dry:

w koncu udalo mi sie wyszperac w koszu w Kapphalu jedna jedyna biala sliczna czapunie za 9,90 :-) i ta cena bardzo mi odpowiada tym bardziej ze glownie chodzi mi o wyjascie ze szpitala. jakbym wiedzialaze dzidzia pochodzi w niej 3-4 miechy to tej stowki nie byloby mi szkoda, ale na kilka razy... same rozumiecie.

i do tego wypatrzylam chusteczke (taki trojkacik jak narciarski) na szyjke zapinana na rzep w cubusie i jutra kaze ja kupic mezowi. tez za dyche. a rekawiczki to zaloze malej niedrapki (mam takie grubsz) i nie podwine rekawkow od kombimnezonu to chyba w drodze ze szpitala do samochodu nie zmarznie, nie?:confused:

i bylam tez w tesco:-D i kupilamcudo bluzeczke za 5 zl i komplet 3 pajacykow slicznych za 22 zl za komplet. tak wiec udalo mi sie nie wydac za duzo kaski. a dla siebie oczywiscie nic :-(

Do góry