reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Lil kate, ja już widziałam kiedyś te opaski na rękę, mądra rzecz jak maluch zaczyna biegać.

Ja dziś Oliwce z okazji pół roku kupiłam pozytywkę Fisher Price wieszaną na łóżeczko (lub coś innego). Plastikowa krówka z miękkim kolorowym brzuszkiem, na który jak się nadusi to załącza się melodyjka i świeci się lampka. Moze nie powinnam jej kupować bo to zabawka powyżej 3 miesięcy, ale tak wyciągała do tej krówki ręce, że uległam. Niech będzie, że sobie sama coś wybrała :-D Powiesiłam jej w łóżeczku i włącza to ją stale ... stopami.
Teraz muszę wypatrzeć coś powyżej 6 miesiąca, żeby przy okazji czegoś uczyło. Chodzi mi po głowie jakieś pianinko czy coś w tym stylu.

reklama
A ja dzisiaj w gazecie wyczytałam że 6 miesięczne dzieci powinny dostawać teraz zabawki typu

FISHER PRICE Piramidka z kółek (217432760) - Aukcje internetowe Allegro

i coś takiego żeby dopasować kształty

sesame street EDUKACYJNA walizeczka z klockami (219940838) - Aukcje internetowe Allegro

choć nie wiem czy 6 miesięczne dzieci załapią o co chodzi :dry: choć moja mała nieraz mnie zadziwia ;-)
No właśnie mam tego typu zabawki, a dokładnie takie:

Smyk

FISHER PRICE KUBECZKI DO UKŁADANIA NOWOŚĆ 07 (219807934) - Aukcje internetowe Allegro

ale jakoś nie wpadłam na to, żeby je Oliwce dać już do zabawy. Wydaje mi się, że nie załapie o co chodzi. Pewnie zaraz bedzie je chciała pogryźć :-D

Ten zółwik jest super, jak się trafi odpowiednim klockiem w odpowiednią dziurkę, to gra melodyję, świecą się na nim diody i cały tańczy czy się trzęsie jak kto woli.

Kasia, ja tez wlasnie myslalamo jakims pianinku klub laptopie :-pdzis ide kupic jej wlasniecos na 6 miesiecy :tak:

ja mam w domu prawdziwe pianino i jak gram to mala chetnie mi towarzyszy. moze odziedziczyla po mamie pasje

ta walizeczka najbardziej mi sie podaba Agusi bo mozna na plasko otworzyc i caly czas podawac klocki do wkladania i dziecko nie wie ze zaczyna od nowa.:tak:

ja kupilam wczoraj kaczke do plywania o zapachu wanili czego to nie wymysla ale najwazniejsze ze plywa :-D

reklama
Do góry