reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków...

ursula sliczne :) i masz juz kosmetyczne rzeczy, ja mysle zeby w tym miesiacu kupic ale chcialam taki zestaw ale nie wiem czy jest sens :/taki jak ten Zestaw Tommee Tippee termometr aspirator cążki itd (3387947569) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale widzialam tez w duzo nizszej cenie ale tu tylko przyklad :-p
no i moje zakupy ostatnich dni: kaftaniki dwa mothercare za 14:90 ale super sa i rozpinane na rzepki, skarpetki 5 par za 14,90, buciki za 10zl, poduszeczka 100% bambus do fotelika albo spacerowki i dostalismy do niej gratis apaszke ta turkusowa (+torby ekoloczigne) no i pajac z h&m w gwiazdki ze szmacianka do snu (wloze ja w rog lozeczka ale najpierw pare nocy z nia sama spedze), pajac z KappAhl newbie i spodenki tez KappAhl newbie 2013-07-22 13.48.42.jpg2013-07-22 13.49.29.jpg ;P zdjecia z telefonu bo nie wiem gdzie karta od aparatu ;)

Załączniki

• 2013-07-22 13.48.42.jpg
    2013-07-22 13.48.42.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 49
  • 2013-07-22 13.49.29.jpg
    2013-07-22 13.49.29.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 52
reklama
laperedhil powiem Ci że ja to generalnie w ogóle mam problem z tym co kupować co nie. Matka musi oczywiście każdą k... jedną rzecz skrytykować, szczotka - "a z naturalnego włosia nie było?"mówię że były tylko twarde z koziego włosa a miękkie tylko sztuczne "a co ty tam do czesania będziesz miała", nożyczki "a co one takie grube? te paznokietki będą takie małe, mniejszych nie było?"i tak kurka ze wszystkim....mam dość, szczerze mam dość.
A Ty śliczne przeceny dopadłaś, myśmy kupili wszystko w świecie dziecka kazde ubranko nie więcej niż 20 zł, a to 14 a to 17 wszystko Ewy Klucze, więc jakość naprawdę fajna. Ja tam się cieszę ze wszystkiego :) Teraz chcę powolutku kupować kosmetyki - a co mamuśka na to? - "Kosmetyki to w ostatniej chwili bo mają datę ważności!" - Mamo, pewnie są dobre ze 3 lata a ja mam zamiar rodzić na jesieni ... "No jak uważasz".
Kupiliśmy też klosz do żyrandola do pokoiku małej - fajny Ikeowski ;) można zdjąć i uprać bo jest z materiału, taka złamana biel, ecru czy co no i co tu może jej nie pasować? - Różowych nie bylo? Nic różowego to dziecko mieć nie będzie!

Ehh no mniejsza z tym powiedzcie mi Kobitki kochane jak rozwiązujecie sprawę podkładów pod prześcieradło do łóżeczka , jakie kupujecie i ile, jeden? dwa? kupujecie w ogóle? W sklepie widziałam przeróżne po 10, 20, 30 a nawet i 60 zł. Matka oczywiście złapała za najdroższe bo..."mają napisane że oddychają" ja wziełam te za 30 bo były tej samej firmy, z tym samym napisem ale nie miały 120 cm tylko 60.
Doradźcie proszę bo nie mam kogo zapytać.

u mnie tez nie jest wesolo, tesciowa mowi zeby nic nie kupowac a mama poki co to mowi ze ciuchom juz dosc, ze ona w razie W to bedzie mi kupowala - jej w tym naszczescie moge zaufac bo wie co mi sie podoba i wie co pokupowalam takze o to jestem spokojna, teraz za kosmetyczne musze sie zabrac ale naszczescie nie wnika mi nikt zabardzo, moj M malo sie interesuje - mowi ze ja sobie swietnie daje rade tylko cen mam mu nie mowic i juz.
u mnie wszedzie "lampy: ikeowskie chyba kazdy wie jakie :D :D :D do malego cos bedziemy szukac, ja tam uwielbiam ikee :-D
materac wlasnie moze kupimy teraz, albo we wrzesniu - taki chcialam z Fiki miki ale nie znam sie na tym zupelnie, o podkladach to ja nawet nic nie wiedzialam, bosh jak sobie z tym poradzic!

laperedhil rozmawiałam w sklepie o materacykach z babeczką ze sklepu, chciałam kupić gryka-pianka-kokos 100 zł chyba kosztował. Ale kupiłam jakiś z pianki bodaj, o takie coś MATERAC KLIMA KLIM 60x120cm ALVI (3375001527) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ja wyłożyłam 100 matka 50, kobitka powiedziała że nawet nie sprowadzają tych z gryką bo im klienci zaczęli donosić że ta gryka chłonie wilgoć i kwitnie i nie bardzo jest co z tym zrobić. Z całej półki z materacami wzięłam najtańszy i jestem zadowolona. Wygląda dobrze ;) tylko podobno ma mieć zaznaczone która strona dla noworodka a która później a ja jakoś tego oznaczenia nie widze :/

piekne te wasze zakupy :) ja takie wieksze bede robic na poczatku wrzesnia jak juz wieksza kasa bedzie ;/ a co do materaca to ja juz nie wiem jaki kupowac tyle jest w ofercie a co forum to inne polecaja ...

no ja nie planuje kupic drogiego bo srodki mamy wyczerpane, kupilam ta poduszeczke z bambusa jak debil za ostatnie pieniadze :-D:-D w sierpniu chce wykonczyc mieszkanko tak troche chociaz bo wiem ze wszystkiego nie damy rady, a materacyk i wozek we wrzesniu to jeszcze troche czasu, bo konczenie mieszkanka to w pazdzierniku bedzie, a na 100% i tak to nie bedzie koniec :( marzy mi sie nowa kanapa ale nie stac nas :(

Ale dziewczyny szalejecie z zakupami:-)Do mnie przyjeżdża siostra w sobotę na tydzień więc mam nadzieję, że przejdziemy się po sklepach i jako doświadczona mama powie mi co i ile kupić. A powiedzcie mi jaka opcja wózka jest lepsza, czy taka że z głębokiego się przerabia na spacerówkę? czy taki że się przepina? ostatnio widzieliśmy bardzo fajny z moim G. taki 3 w 1, przepinany i szczerze powiedziawszy to wpadł mi w oko, oczywiście jakiej firmy był to oczywiście zapomniałam:zawstydzona/y:

Taaaaa reklama dźwignią handlu:tak:

edit: widzę że nasza moderatorka zadziałała? i teraz mój post wygląda zdecydowanie nie na temat :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry