reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków...

reklama
malabiala moze się okazać, że Ci będzie zupełnie niepotrzebny, ale stosowany jest różnie, np w celu rozruszania laktacji (to najlepiej zrobić dzieckiem ;P ),wyciągania brodawek, żeby dziecku było łatwiej chwycić (chociaż do tego też są "sprzęty" specjalnie przeznaczone i tańsze),odciągania pokarmu, kiedy np, chcesz zostawić z kimś dziecko, albo odrobinę, żeby w czasie nawału jak dziecko nie chce, to żeby sobie troszkę odciągnąć. U mnie np. sprawdził się tak, że moja jak w szpitalu poczuła butlę, to cycem wzgardziła, więc ja się odciągałam i dawałam jej z butli.
Niektóre kobiety wprawniej odciągają sobie mleko ręcznie niż laktatorem. Niektóre w ogóle obchodzą się bez odciągania jakiegokolwiek.

Ja miałam na wszelki wypadek ręczny kupiony, ale okazało się, że mi się przyda elektryczny i potem kupiłam właśnie taki.

Gusiak Jakby coś to ja swój kupiłam w Świecie Dziecka w sklepie stacjonarnym za 149 w internetowym jest w tej samej cenie ale bez gratisów i nie wiem jak tam z dostawą czy odbiorem.

Rojku dziękuję za odpowiedź :) często mam problem czy jakiś "gadżet" kupować czy nie... Poczekam aż dzidzia się urodzi i najwyżej wtedy kupię jeśli okaże się potrzebny, skoro da się obejść czasem bez :)

Da się spokojnie. Jak już będziesz potrzebować, to na pewno w pobliżu gdzieś znajdziesz. Ja mam elektryczną Medelę, ale koleżanka kupiła też z Medeli najprostszy i sporo nim uciągnęła - Medela Lactaset. Nie wiem jak się zapatrujesz na takie używane sprzęty, bo można czasem kilka razu użyte kupić za grosze.

Rojku a powiedz mi czy warto kupić używany laktator czy takich rzeczy nie powinno sie uzywanych kupowac no i podgrzewacz do butelek tak samo? jaka firma jest dobra a nie droga i godna ppolecenia ?;p

melonowa to juz sprawa indywidualna, moja koleżanka pożyczała swój laktator innym. Trzeba tylko dobrze wysterylizować to co miało styczność z mlekiem, niektórzy tez wymieniają niektóre elementy.

Podgrzewacz to wogoóle z mlekiem nie ma styczności, tylko w niego butle wkładasz, więc nie trzeba się tym martwić, można używane kupić. Jedyne co to musisz zwrócić uwagę, czy wejdzie taka butelka, której używasz :) Ja kupiłam używany TommeeTippee, bo używałam ich butelek, a one dośc szerokie są, ale pewnie inne też by ją zmieściły.

no ja na allegro zamowilam takie butelki wiec chyba tez kupie tej firmy i uzywany
a ten laktator to juz sama nie wiem, chcialabym na uczelnie wrocic wiec musze miec, teraz mam problem hehe

Generalnie nie mam nic przeciwko rzeczom z "drugiej ręki", ale laktator jak kupować to chyba nowy bym wolała :tak: ten co napisałaś nie jest drogi, więc można się pokusić na nówkę :)

reklama
Polecam medele bo oni wyspecjalizowani są w tym właśnie. Mają też system sns wspomagania karmienia, jakby ktoś miał problemy z laktacją nad którym się zastanawiałam. Albo butelki dla dzieci z rozszczepem wargi, specjalne lyzeczki do podawania pokarmu, kubeczki, buteki, ktore maja nie zaburzac mechanizmu ssania piersi, itp.

malabiala, czasem taniej wychodzi dokupic czesci, ktore maja stycznosc z mlekiem, ale akurat ja też wolałam nowe :)

moje ostatnie zakupki :) wszystko uzywane, ale w stanie ok
bluza
P6276832.jpg
spodenki
P6276798.jpgP6276858.jpgP6276816.jpg
pajace
3361316069.jpg3361265519.jpeg

Załączniki

• P6276832.jpg
    P6276832.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 38
  • P6276798.jpg