reklama
R
rojku
Gość
malabiala moze się okazać, że Ci będzie zupełnie niepotrzebny, ale stosowany jest różnie, np w celu rozruszania laktacji (to najlepiej zrobić dzieckiem ;P ),wyciągania brodawek, żeby dziecku było łatwiej chwycić (chociaż do tego też są "sprzęty" specjalnie przeznaczone i tańsze),odciągania pokarmu, kiedy np, chcesz zostawić z kimś dziecko, albo odrobinę, żeby w czasie nawału jak dziecko nie chce, to żeby sobie troszkę odciągnąć. U mnie np. sprawdził się tak, że moja jak w szpitalu poczuła butlę, to cycem wzgardziła, więc ja się odciągałam i dawałam jej z butli.
Niektóre kobiety wprawniej odciągają sobie mleko ręcznie niż laktatorem. Niektóre w ogóle obchodzą się bez odciągania jakiegokolwiek.
Ja miałam na wszelki wypadek ręczny kupiony, ale okazało się, że mi się przyda elektryczny i potem kupiłam właśnie taki.
Niektóre kobiety wprawniej odciągają sobie mleko ręcznie niż laktatorem. Niektóre w ogóle obchodzą się bez odciągania jakiegokolwiek.
Ja miałam na wszelki wypadek ręczny kupiony, ale okazało się, że mi się przyda elektryczny i potem kupiłam właśnie taki.
R
rojku
Gość
Da się spokojnie. Jak już będziesz potrzebować, to na pewno w pobliżu gdzieś znajdziesz. Ja mam elektryczną Medelę, ale koleżanka kupiła też z Medeli najprostszy i sporo nim uciągnęła - Medela Lactaset. Nie wiem jak się zapatrujesz na takie używane sprzęty, bo można czasem kilka razu użyte kupić za grosze.
melonowa89
Fanka BB :)
Rojku a powiedz mi czy warto kupić używany laktator czy takich rzeczy nie powinno sie uzywanych kupowac no i podgrzewacz do butelek tak samo? jaka firma jest dobra a nie droga i godna ppolecenia ?;p
R
rojku
Gość
melonowa to juz sprawa indywidualna, moja koleżanka pożyczała swój laktator innym. Trzeba tylko dobrze wysterylizować to co miało styczność z mlekiem, niektórzy tez wymieniają niektóre elementy.
Podgrzewacz to wogoóle z mlekiem nie ma styczności, tylko w niego butle wkładasz, więc nie trzeba się tym martwić, można używane kupić. Jedyne co to musisz zwrócić uwagę, czy wejdzie taka butelka, której używasz Ja kupiłam używany TommeeTippee, bo używałam ich butelek, a one dośc szerokie są, ale pewnie inne też by ją zmieściły.
Podgrzewacz to wogoóle z mlekiem nie ma styczności, tylko w niego butle wkładasz, więc nie trzeba się tym martwić, można używane kupić. Jedyne co to musisz zwrócić uwagę, czy wejdzie taka butelka, której używasz Ja kupiłam używany TommeeTippee, bo używałam ich butelek, a one dośc szerokie są, ale pewnie inne też by ją zmieściły.
melonowa89
Fanka BB :)
no ja na allegro zamowilam takie butelki wiec chyba tez kupie tej firmy i uzywany
a ten laktator to juz sama nie wiem, chcialabym na uczelnie wrocic wiec musze miec, teraz mam problem hehe
a ten laktator to juz sama nie wiem, chcialabym na uczelnie wrocic wiec musze miec, teraz mam problem hehe
reklama
R
rojku
Gość
Polecam medele bo oni wyspecjalizowani są w tym właśnie. Mają też system sns wspomagania karmienia, jakby ktoś miał problemy z laktacją nad którym się zastanawiałam. Albo butelki dla dzieci z rozszczepem wargi, specjalne lyzeczki do podawania pokarmu, kubeczki, buteki, ktore maja nie zaburzac mechanizmu ssania piersi, itp.
malabiala, czasem taniej wychodzi dokupic czesci, ktore maja stycznosc z mlekiem, ale akurat ja też wolałam nowe
moje ostatnie zakupki wszystko uzywane, ale w stanie ok
bluza
spodenki
pajace
malabiala, czasem taniej wychodzi dokupic czesci, ktore maja stycznosc z mlekiem, ale akurat ja też wolałam nowe
moje ostatnie zakupki wszystko uzywane, ale w stanie ok
bluza
spodenki
pajace
Załączniki
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Podziel się: