reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Ja mam pytanie odnośnie wózka, a dokładnie spacerówki. O ile przy gondoli orientuję się jakie one mają wymiary itd. o tyle przy spacerówce nie wiem co brać pod uwagę? Coś mi sie obiło o uszy, że wysokość oparcia? Tylko jakie te parametry mają być? Proszę Was o wyjaśnienie, bo jestem zielona:tak:

A i co powiecie o tych półśpioszkach bezuciskowych?
http://allegro.pl/polspioszki-bezuciskowe-62-bawelna-100-i1397417674.html
Sprawdzaja się, bo mi się strasznie podobają i tak myślę, że nie trzeba będzie non stop zakładać zwykłych spiochów tylko jakieś body i właśnie owe gatki.

Co do łóżeczek turystycznych to i ja jestem za tylko słyszałam (chyba któraś z Was pisała), że najlepej dokupić normalny materac i też te łóżko się super sprawdza. Już dawno upatrzyłam sobie takie http://www.bobowozki.com.pl/product...=1267&osCsid=33d4684327f64ab0cd6474a2c22f622e tylko kolorek jaśniejszy.

Ostatnia edycja:
reklama
karolaola, ja zwracałam uwagę na oparcie (chyba dobrze jak ma ok 50 cm), na szerokość siedziska (jak dziecko pulchniejsze, czy w kombinezonie - nie miało problemu ze zmieszczeniem się), i przede wszystkim na to, czy można rozłożyć do pozycji całkowicie leżącej, czy podnóżek ma płynną regulację. Jeśli to wózek na zasadzie 3w1 to dobrze by było, żeby można było spacerówkę ustawić przodem/tyłem do kierunku jazdy. Jeśli dziecko młodsze - warto widzieć jak mu się siedzi/leży w spacerówce. Można to też wykorzystać, gdy wieje silny wiatr i chcemy dziecko osłonić:)

Co do półśpiochów, ja je bardzo lubiłam, mała chyba też, bo są zwyczajnie wygodne:)

karolaola-ja właśnie oglądałam w sklepie te półśpiochy i wydawały mi sie fajne ,też zastanawiam się nad kupnem chociaż kilku sztuk przynajmniej na 56 i 62-68

mucha_nie_siada dziękuję:) dość jasno mi to opisałaś, a jeśli chodzi o wózki 3w1 to często słyszę, że nie warto, bo ta spacerówka i tak długo nie posłuży. Tylko zastanawiam się czemu, jeśli już weźmiemy pod uwagę wszystkie wymiary to nie powinno być tak źle? Choć z drugiej strony zastanawiam się po tym wszystkich opiniach czy rzeczywiście nie kupić tylko głębokiego wózka i inną spacerówkę? Ale to też bez sensu. Makabra z tym wybieraniem:szok:

LANA ja już nawet jedne w domu mam, ale to po poprzedniej ciąży i są tak przyjemne w dotyku, że już też się nie będę zastanawiać tylko z pewnością dokupię kilka sztuk, tak jak właśnie piszesz choć na początek, a później się zobaczy jak dzidzia się bedzie w nich czuła:)

Ostatnia edycja:
karolaoal my mamy wózek 3 w 1, szybko przestaliśmy korzystać z tej spacerówki, ale tylko z jednego powodu - 4 piętro bez windy. Natomiast gdyby nie to, to korzystalibyśmy z niej do tej pory. Tak zapewne będzie przy drugim dziecku, bo jak go ukradną to będzie mniejszy ból. A mimo, że mamy parasolkę super Mclarena to i tak uważam, że ta z dużego wózka (3w1) jest dużo wygodniejsza i do prowadzenia i dla dziecka. Ja wolałam pajacyki od półśpiochów.

ajne tu polspioszki KAROLAOLA, kurcze to lozeczko tez fajowa, sama nie wiem, moze tez cos w tym stylu kupie...?

karolaola, ja właśnie wczoraj sprzedałam swój wózek 3w1, który sobie bardzo chwaliłam. I też nie rozumiałam opinii o tym, że spacerówka długo nie posłuży - bo jest o wiele większa niż w parasolkach... Ale już wiem!;)
Nie wiem, czy to głównie przez drugą ciążę(i chcę ograniczyć noszenie- wystarczy, że córka jest średnio mobilna), czy wygoda moja wzięła górę, ale te wózki 3w1 są po prostu duże i w porównaniu do spacerówek 'parasolek' ciężkie. Jak mam spacerówkę z wózka 3w1 składać/rozkładać za każdym razem jak wsiadam/wysiadam z samochodu, wchodzę/wychodzę z domu, skądkolwiek to mi się za bardzo nie chce(mimo, że rozkładanie trwa szybko, ale ciężar jakiś jest). Do tego zajmuje chcąc nie chcąc sporą część bagażnika. Dlatego podziękowałam dość szybko temu wózkowi (mimo, że wg mnie nie miał żadnych wad poza tymi wyżej wspomnianymi:D)

Dzięki dziewczyny;-). Czyli juz wiem jak to jest z tymi spacerówkami 3w1. Więc jednak zostaje przy tej opcji nie będę się bawiła najpierw w głęboki później w spacerówkę. Ja mieszkam w domku więc ominie mnie problem Oli.B z wnoszeniem/znoszeniem wózka choć rozumiem, że jest to uciążliwe, ale do mnie parasolki nie przemawiają, jeszce nie:)
Choć sama jak nie byłam jeszcze mężatką mieszkałam z rodzicami w bloku na 8 piętrze i mam młodsze siostry bliźniaczki i jak się winda zepsuła, to lepiej człowieku siedź w domu bo jak tu znieść dziewczyny nie mówiąc o wózku- o zgrozo!
mucha_nie_siada a jaki miałaś wózek?
susumali ja nie myślałam, że ł. turystyczne może służyć jak stacjonarne, ale z opini dziewczyn jest to możliwe i jak dla mnie one zawsze się wydawało praktyczniejsze, tylko ten materac dokupię. Choć taki mały minus jaki widzę to ciągłe schylanie, bo tam są tylko 2 poziomy wysokości z czego wyższy tylko do 6 kg, a później maleństwo ląduje na sam dół.

karolaola, tako jumper x. Bardzo fajny. Ciężko mi się z nim rozstać;)
Co do łóżeczka turystycznego, to ja do dzisiaj żałuję, że kupiłam drewniane. Jakbym mogła cofnąć czas, wybrałabym to BeeBee ale wymiar 120x60 (łatwiej materac kupić), byłam nawet na nie zdecydowana, tylko akurat nie było koloru jaki chciałam a nie mogłam czekać 3 miesiące;).

Z tym schylaniem bym się nie martwiła - u nas to pośrednia wysokość posłużyła może miesiąc - mała jak zaczęła sama siadać, to chwila moment i już stoi;). Ale za to w drewnianym już nie śpi od miesiąca (tylko w łóżku 90x200 - z barierkami z każdej strony) bo ciągle się w nocy kręci i uderzała się o szczebelki, budząc się z płaczem, albo ręce/nogi lądowały między szczebelkami i nie mogła się ruszyć. Więc łóżeczko już mogłabym właściwie złożyć:D Dla mnie drewniane to niewypał i żadne ochraniacze nie pomagały.

reklama
Witam cieplutko w ten mroźny dzień.

Mam nadzieję, że nie będziecie złe że tam wpadam na Wasz wątek, ale jestem sierpniową Mamą 2010 i mam do sprzedania troszkę ciuszków po moim synku i siostrzenicy. Ciuszki używane bardzo krótko lub też wcale, ale nie posiadają jednak oryginalnych metek. Ale są w stanie idealnym lub bardzo dobrym.

kombinezon wiosenno - jesienny firmy Disney na 0-3 miesięcy, 62 cm, cena 40 zl z przesyłką

Uploaded with ImageShack.us

bluzeczka w paseczki firmy Cherokee - newborn, 56 cm, cena 15 zł z przesyłką

krótkie spodenki sztruksowe ciemna zieleń (zapinane na napki w kroczku) firmy Designers At Debenhams, newborn, 56 cm, cena 15 zł z przesyłką

krótkie spodenki beżowe firmy TU, newborn 50/56 cm, cena 15 zł z przesyłką

spodenki białe plus bluzeczka biała 0-3 miesięcy, welurkowe firmy Disney i Smily, cena 20 zł z przesyłką

czapeczka biała z uszkami (od środka żólte paseczki), firmy Ladybird, cena 12 zł z przesyłką

Ceny do negocjacji, przy zakupie większej ilości ciuszków koszty przesyłki ulegną zmianie.

Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę na priv.

Odzież pochodzi z domu w którym się nie pali i nie ma zwierząt.

Do góry