reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Uff no to kupiłam łóżeczko!Teraz czekam na przesyłkę. Mam nadzieję, że funkcja kołyski nie będzie batem na mój tyłek:-D najwyżej zablokuję...
Łóżeczko Radek II Kołyska z szufladą 120x60 cm firmy Klupś - wózki wielofunkcyjne, trzyfunkcyjne,głęboko spacerowe, aukcje internetowe, allegro, łóżeczko dziecięce klupś, safari, abc desing

A teraz pytanie - Kupiłam emolient Balneum Baby - olejek do kąpieli 2 w cenie 1 w Superpharm tylko mam pytanie do doświadczonych - koleżanka mówiła, że jak się zamoczy włoski w wodzie z dodatkiem emolientu to włoski jak tłuste i trudno to zmyć. Miałyście na to jakiś patent?

Ostatnia edycja:
reklama
taycia, a widzisz! :-D To teraz do prania! :-D

Blackberry, nie miałam styczności z tym o czym piszesz, ale sama z siebie oliwką przecierałam włoski, mimo że ciałka nie ;-). Wiadomo, były lekko tłuste(rano już tego nie było), ale mam wrażenie że to uchroniło Li przed ciemieniuchą, bo oliwiłam, potem czesałam. I żadne dziwne rzeczy jej nie wychodziły. Chociaż obawiam się, że to tylko moje złudzenie że to pomogło ;-)

Blackberry mamy identyczne łóżeczko :-) od miesiąca już skręcone w pokoju dziecięcym. mi się bardzo podoba i mam nadzieję, że się sprawdzi ta dodatkowa funkcja kołyski.

Blackberry - bardzo fajne ja też chciałam łóżeczko z tą funkcją kołyski ale jak byłam w sklepie i pooglądałam to stwierdziłam że może to trochę niestabilne będzie później (ja chcę wykorzystać to łóżeczko jak najdłużej będzie można a przy starszym i cięższym maluszku nie wiem jak to się zachowa) w końcu znalazłam takie nakładki przykręcane do każdego modelu praktycznie (wygląda cos jak ogranicznik do drzwi taki gumowy) i też wtedy buja delikatnie (sprawdziłam w sklepie)
kurcze nie mogę znaleźć w necie żeby pokazać bo nie wiem jak się to fachowo nazywa..

edit. o mam - coś takiego http://allegro.pl/brio-bujaki-do-lozeczek-zielone-okazja-wysylka-24h-i1599450748.html

Ostatnia edycja:
Do Klupsia przekonało mnie to że za pomocą bolca można zblokować łóżeczko tymczasowo, bo nie chciałam, żeby mogło się bujać cały czas, a jak już się nie chce używać kołyski to się łóżeczko skręca - wydawało się zupełnie stabilne, więc myślę, że będzie ok. Natomiast w przypadku płóz czy bujaków - nie ma szans na chwilowe zablokowanie - pd płozę można coś jeszcze podłożyć, ale stabilność żadna. Niepokoi mnie co innego - czy bujaniem nie przyzwyczaję młodego za bardzo do tej przyjemności i inaczej nie będzie usypiał;-)ale to pewnie też zależy od dziecka.

Taycia-no nareszcie doszła paczka -super !!!!:-)teraz tylko czekamy na materacyk -też napewno dojdzie :tak:
Blackberry-bardzo fajne łóżeczko -gratki z zakupu !!!!:-)
cokies-pościel -piękna :tak:bardzo mi się podoba
ja właśnie odebrałam z apteki moje zamówienie internetowe :
-komplet 2 szt. smoczków lovi 0-3
-aspirator frida do noska
--2kompl. filterków frida
-osłonki na sutki Canpol
W aptece prze internet za smoczki lovi 2 szt.zapłaciłam 19,33 w sklepie u mnie koszt 27,99:szok:

Przyszła mi dziś paczka z tym biustonoszem HIT!!! Biustonosz karmienie Mama Cubana 75D czerń (1684746382) - Aukcje internetowe Allegro Polecam!!! Jest bardzo wygodny i ładnie wyglada. Dobry zakup:)

Natomiast tego nie polecam...chciałm jakiś tanczy komplet do szpitala i po domu i jak zwykle jak sie oszczedza to sie dobrze na tym nie wychodzi:/ -2 Pak za 25,90 BIUSTONOSZ STANIK do karmienia 75D (1677972174) - Aukcje internetowe Allegro
Jak mi sie ustabilizuje laktacja to szybciutko zakupie drugi kolorek z tego pierwszego modelu bo przesylka ekspresowa

reklama
Do góry