reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

reklama
Taycia-ja mam 2 kompl. i nie zamierzam więcej dokupować -bo i po co wypierzesz jeden to na zmiane masz 2 zestaw ,mam też 2 prześcieradełka i 3 kocyki (1 kupiłam a 2 dostałam w prezencie od przyjaciółki )

ja miałam jedną kołdrę i poduszkę, 2 prześcieradła, 2 komplety pościeli w zupełności wystarczy i teraz nie zamierzam dokupywac

Co do podusi,to u nas baardzo sie sprawdził od poczatku taka poduszka-klin,oraz( teraz dokupiłam jeszcze jedną) taka podkładka w kształcie serduszka( akurat z tej firmy) z wycięciem po środku na główka i jej zadaniem jest zapobieganie w odkształcaniu czaszki( tzw,płaska główka),ta podkładka jest baaardzo płaściutka i taka wyprofilowana,zeby nie powodowała jakiegos nienaturalnego ułożenia ciałka dziecka. Nam te dwie rzeczy polecon w szkole rodznia( dwa lata temu:) )podczas zajec z rehabilitantami i faktycznie zdało to wszystko egzamin.

natt, podaj linka do tej podusi przeciwko odkształcaniu.. Bo z Li miałam ten problem, że jak spała na jednym boku głowy dużo to miała ją krzywą :-D I musiałam ją regularnie przekładać na wszystkie strony w nocy, bo wyglądała jak kosmita :-D. Nawet lekarz mi zwrócił uwagę, że jej się głowa odkształca od tego spania :-D

Musiałam odszukać tę stronke. Ja kupowałam bezpośrednio w ich sklepie na Ursynowie,ale w sklepie internetowym tez jest:).
A to stronka:
Babymoov Lovenest

Do tanich nie należy ta podusia,moze gdzies w necie mozna tanszą poszukać,ale ta na pewno sprawdzona i nic sie z nia nie dzieje,ani w praniu,ani sie nie odgniata( w końcu jedna z nich u mnie przeszła test bojowy na Natalii i szczerze mówiac jak teraz dokupiłam drugą to gdybym od tej starej nie odcięła metki to są nie do odróznienia,także potem spokojnie na all mozna wystawic:) )

natt, a ta poducha ma sens jak dziecko śpi na brzuchu? Bo Li tylko tak tolerowała i toleruje i też się głowa odkształcała... A jak nie można położyć na niej na brzuchu, to nie zaryzykuję teraz zakupu..

reklama
Hmmm..nooo na brzuchu to nieee...Wtedy tzeba główkę przekręcać raz na prawo raz lewo...Ja mam doświadczenie z dzieckiem spiecym na pleckach...i wówczas ten łepek naprawde szybko robi sie taki płaski,ze hej. Pamietam,że z kolei Natka nie lubiła na brzuchu spać( dopiero po roczku ta pozycja jej do gustu przypadla:),oczywiscie w dzień ja kładłam tez na brzuch,ale to były takie krotkie sesje,bardziej na zasadzie cwiczenia,bo na brzuszku najlepiej sie wzmacnia szyjkę i kregosłup. W sumie twoja Li była mądrzejsza:),że od razu brzuszek wybrała do spania:). A wiesz,nam tez mówili w szkole rodzenia,ze dobrze jest dziecku zmieniać połozenie ,w tym sensie,ze to miejsce gdzie dziecko trzyma głowę raz jest z jednej raz z drugiej strony. To jest po to by unikac asymetrii z która i tak wiekszosc dzieci sie rodzi( ma taka preferencje do np trzymania głowy na lewej stonie twarzy,lub odwrotnie. taka zmiana połozenia w łóżeczku,ma byc stymulacja do układania główki po obu stronach( ehhhhhh...nie wiem czy jasno to opisałam......mam nadzieje,że coś zrozumiałaś....ja nie jestem dobra w takim tłumaczeniu na pismie;),zwłaszcza w ciazy mam jakiś problem ze zwięzłym wyjaśnianiem...;-):) )

A co do podusi to faktycznie poczekaj az bedzie dzidziuś i zobaczysz czy bedzie chetniej na pleckach czy brzusi spać:)

Do góry