reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

reklama
ej no, ale chyba nie taka prosto ze szpitala? hahaha
pomyślałam, ze skoro mam taki ładny komplecik z Babaluno, ale z body z krótkim rękawkiem to do samochodu do klimy, czy ogólnie jak mi chyba Oli radziła- wziąć coś na rączki to taki kaftanik na samą górę jak znalazł :-D

Marcelinaa, wyjdzie w praniu czy polubisz kaftaniki. Jak Li założyłam kaftanik to było 'patrz i nie dotykaj' bo jak tylko ktoś schwycił rękę, albo co gorsza wziął na ręce całą Li to tylko stałam i to badziewie poprawiałam :-D Normalnie nie można było dziecka ruszyć, żeby to gó*no się nie podwinęło albo coś:-D
Noo a włożenie z kaftanikiem do fotelika? o mamo napociłam się :-D

Marcelinaa, taak na zewnątrz- jeszcze gorzej :-D. Tak to możesz czymś przycisnąć:-D Widzisz, dlatego przez pierwsze 3 miesiące nie używałam nic poza body i pajacami itp. Bo wszystkie bluzeczki itp - cholery dostawałam :-D. Dopiero jak Li zrobiła się 'sztywniejsza' to zaczęłam ją inaczej ubierać, a i tak dłuuugo długo biegała w body i rajstopach po chacie. Dopiero od 'niedawna' ubieram ją jak dziecko, w sukienki czy coś, no ale młoda już właściwie chodzi.

A ja zaszalałam. Wydałam na allegro prawie 200zł na ciuchy dla młodej. Chyba mnie pogięło.
I też nie wiem, co na wyjście ze szpitala. Zależy chyba jaka pogoda. W zimie nie było problemu. W kombinezon i heja.

Asiacur - koniecznie pochwal się Nam zakupami!

To ja mam jeszcze kilka pytań do Was drogie Panie :
- czy potrzebne jest Nam termoopakowanie do butelki?
- ściągacz ręczny do mleka? ( zamierzam karmić,ale to wyjdzie w praniu)
- mam dwa komplety pościeli,ale jedno prześcieradło - kupić drugie??
Z góry przepraszam za te 'głupie' pytania :-)

Kurde zaczynam się denerwować,że nie zdążę ze wszystkimi zakupami :-(
Kupiłam dzisiaj materacyk - tylko 35 euro!! :wściekła/y: no i muszę ściągać go z Anglii

A czy ta wanienka jest spoko dla dzidzi?
Buy Aqua Baby Bath. at Argos.ie- Your Online Shop for .

I najlepsze - mój szanowny Mąż stwierdził,że nie kupujemy przewijaka,bo niepotrzebny! powiedział,że będziemy przewijać dziecko na łóżku lub też podłodze.... czy to normalne???:no::eek:

asiacur, a gdzie zdjęcia?? ja też wydałam dziś 200 zł ale w Piotrze i Pawle :-D, faza gotowania

Taycia koniecznie 2 prześcieradło, co zrobisz jak przesika?? Termoopakowanie też się przydaje, szczególnie jak karmisz butelką, albo jak wychodzisz z domu na dłużej ;-), a wanienka super

taycia nie jestem ekspertem ale podzielę się złotymi radami, które otrzymałam od mojej bardziej doświadczonej siostry.
Lepiej zainwestować w laktator elektryczny, ręcznym tylko się człowiek namęczy i powkurza a po co wydawać pieniądze dwa razy.
Drugie prześcieradło jak najbardziej a nawet i trzecie.
Przewijak bardzo przydatny jeśli chcesz sobie oszczędzić bólu kręgosłupa.
Oczywiście co osoba to tyle opinii ale ja będę się tego trzymać.

reklama
Termoopakowanie kupiłam- na spacery i wyjścia z domu jak znalazł :)

Ściągacz ponoć najlepszy elektryczny- tak mówią- ja dostałam taki od koleżanki.

Co do prześcieradła to kupiłam dwa na gumce z nieprzemakalne (frotte a u dołu nieprzemakalne).
Myślę, że dwa trzeba mieć na pewno.. a jak Ci się zleje ?

Co do przewijaka to nie daj się, to nie dziad będzie skakał koło dziecka.
Mój też kombinował, ale powiedziałam mu w którą stronę jest do najbliższego drzewa...

Wanienka najlepsza taka do nakładania na wannę- moim zdaniem- a ta Twoja to nie wiem czy taka jest.

Do góry