reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

reklama
nie- ale już mnie zainteresowałaś, możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie? będę wdzięczna:)

no własnie nie wiem jaka to ulica, byłam tam kilka lat temu. Nie wiem czy maja jakieś fajne rzeczy dla dzieci ale jest naprawdę duży i w sumie niedaleko od Ciebie. Mniej więcej pamiętam jak się tam jedzie więc przejadę tamtędy w przyszłym tygodniu i dam ci znać:)

Megmarion,
A ja wykładałam wózek tzn gondolke, taką matą antysikową Bella, to są takie jednorazowe podkłady na pewno widziałas w sklepie a na to pieluchę flanelową i po pierwszej wpadce nie załowałam ze tak wyściełałam ten materacyk gondolowy bo trzeba pamietać,że takie maluszki czesto kupke potrafią zrobic tak,że az pod pachami sie znajduje;-):):) i co tu dużo mówić całe spiochy i to co pod nimi jest zażółcone na amen! I upranie raczej tu nie pomaga....takze ja po swoich doświadczeniach z Natką,teraz także zabezpiecze materacyki tymi podkładami Belli i flanelą,to zawsze łatwiej uprac,zmienic niz materac.
Ale oczywiście kazdy robi jak uważa:) i jak mu wygodniej:). Jak we wszystkim:):-)

Ja dzis byłam na targu rupieci i tam kupilam lezaczek z haucka taki sam jak ten LEŻACZEK HAUCK DISNEY PANORAMA POOH BLUE KUBUŚ (1608801825) - Aukcje internetowe Allegro tylko, że bez tego pałąka z zabawkami i oczywiście używany. Był bardzo brudny ale mąż go doprał i wygląda jak nówka :-) i kosztowało mnie to tylko 15 zł. I kupiłam taka pościel brązową, tylko duzo taniej i 3 elementy DREWEX AT POSCIEL 4 EL. MIŚ BALDACHIM niebieska (1629649029) - Aukcje internetowe Allegro , bo ta co dałam link to strasznie drogo chcą. Jednak trzeba szukać po sklepach nim sie kliknie na allegro. I moich zakupow juz chyba koniec. A i jeszcze zakupilam ten plyn z kory deby co Mucha polecala, w rossmanie za 6.19 zł. Teraz tylko czekac na poród :-D

Bishopka - gratuluję zakupów!
A my dzisiaj wreszcie kupiliśmy łóżeczko z Mothercare i nie mogę się doczekać kiedy dojdzie ( zamówiłam przez neta). Oczywiście mój Mąż mówi,że skręcimy je dopiero w sierpniu :dry:
I kupiliśmy jeszcze słodkie ubranko w primarku i skarpetki :-D

jeżeli chodzi o wózek to ten sam sposób co natt stosuję, podkład bellai koniecznie flanelową pieluszkę żeby było milutko ;-)

z zakupami nadal w lesie jestem

Oli to do roboty kochana,do roboty!!!:):):) Aczkolwiek w taki upał komu by sie chciało zakupy robic. Dobrze,ze neta jak by co mamy:):)

Nam jeszcze lamka nocna została i dostawka-siedzisko dla Naalii,żebym mogła cala trójce wozić jak by co. Znalexliśmy taką buggypad i jest super. Jak bedzie starsza to pewnie sprzedamy i kupimy ta deskorolke,ale jak na teraz to by wcale nie rozwiazało problemu bo Natka to jeszcze maluch i jak nogi by ją zaczeły boleć to na tej deskorolce i tak by nie mogła sobie wygodnie klapnąć na pupci...a ta buggypad to po prostu skłądane siedzonko. Coż ponoc wózek sie troche ciezej z tym prowadzi ale w naszym przypadku po prostu innego wyjscia nie ma i juz.

Ale powiem Wam,że niby mielismy wszystko po Natce bo taki był plan,że po Nati startamy sie od razu o rodzeństwo,a i tak tyyyyyle kasy wydaliśmy,że szok po prostu! i to przecież tez starmy sie wybierac rzeczy dobrej jakości ale w i w dobrych cenach,ale niestety pewnych wiekszych wydatkow nie da sie uniknąć. A jakiejs totalnej marnoty nie ma co kupowac bo to tylko kasa wyrzucona w błoto i albo sie szybko to cos psuje albo potem ze sprzedaniem jest cieżko. Prawda jest taka,ze jak sie nie ma morza kasy to trzeba kupować rzeczy porządne,a to kosztuje z kolei....echhh tam nie ma co. Podołaliśmy jakoś temu wyzwaniu wiec jest oki:). teraz czekać tylko na rozwiazanie:)

Aaaaa,piszecie o plynie z kory dębu. Ja tez go polecam a oprócz tego w aptece za kilka zł jest Arcalen maść. Ja stosowałam klika dni po porodzie bezpośrednio na szwy i na okolice ktore były zasiniaczone i musze Wam powiedziec ,ze to tez jest swietne. Ten Arcalen polecała nam połozna z Inflanckej. U mnie sie sprawdziło rewelacyjnie! i ponoc uzywa sie tego i na rany krocza i po cc tez:). Znaczeni szybciej sie goja.

reklama
maggie jeszcze nie kupiłam, nie mam zapału do zakupów. w tej ciąży mam ciągłego powracającego doła więc jakoś nic mnie nie cieszy. Nawet zakupy

Do góry