reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

dziewczyny mam pytanie z innej beczki właśńie zakupiłam materac z Hevea taki lateksowy z wkładką kokosową i na której cześci kłaść dziecko na kokosie czy lateksie , doczytałam sie ze kokos stabilizuje materacyk a lateks kształtuje sie do dzieciaczka - wiec chyba na tym lateksiku ma lezeć, jak myslicie :eek: chyba ciaza mi sie na głowe juz rzuca

Materace 140x70 - MATERAC LATEKSOWY HEVEA 140/70 DZIECIĘCY MEDICA - Hevea tu jest napisane ze jest dwustronny, wiec na poczatek daje sie kokos czy jak ... oj przydałaby sie jakas instrukcja
ja-mama-z tego co się orientuję to najpierw maluszka kładzie się na miększej stronie w tym wypadku na lateksie a jak jest starszy to niby można przełożyć na twardszą stronę

reklama
Co do materacy gryka-kokos, z tego co pamiętam to najpierw się kładzie malucha na kokos a później jak już stoi na grykę

dzieki sylvi za info.

ja dziś była porównac ceny rzeczy do wyprawki we wrocławskich hurtowanich z cenami na allegro. Dla dziewczynz Dolnego Ślaska, ceny w Askocie i Bajce (na wybranych przeze mnie produktach) sa porównywalne z cenami na allegro z doliczonymi kosztami przeyslki. Czesc rzeczy jest tanszych w Bajce a czesc w Askocie ale ogolnie sa to roznice 1-3 zł. To chyba dobrze bo zawsze lepiej dotkanc produkty niz kupowac na all. :)

Ostatnia edycja:
moja koleżanka właśnie to używa i se życia bez tego nie wyobraża.. mikrofalówkę mam na wymarciu..muszę kupić nową a i tak nie lubię używać..
no a poza tym to to nie to samo.. bo po mikrofali musisz studzić jak za mocno.. a tu Ci robi do odpowiedniej temp i utrzymuje w niej- wiec w kazdej chwili jest gotowe do podania..

Tak, tylko nie wiem czy takie mleczko gotowe może być utrzymywane w takiej podwyższonej temperaturze..
A do mikrofali wkłada się na 10-15 s i gotowe:-)

reklama
gotowe to chyba tylko do podgrzania.. a sztuczne ileś tam można.. no i potem obiadki , zupki i inne cuda też można.. mnie tam uzasadnienie użycia tego urządzenia jak najbardziej pasi.. nic nie trza studzić.. nic chować po termosach.. no i 30 zł ? ja klikam !

Do góry