reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Nasza dzidzia odziedziczy łóżeczko po kacperku mamy takie drewniane ze szczebelkami i u nas sprawdziło się rewelacyjnie Kacperek naprawdę nigdy nie spał z nami w łóżku, a wózka też nie kupuję będę pożyczała od koleżanki ona teraz w styczniu urodziła synka i ma nowy a na upartego mamy wózek po Kacperku który jest duży i ciężki ale prawie nie zniszczony a na lato na pewno kupimy spacerówkę już nową.

Ja też miałam ten przewijak plastikowy z usztywnianą gąbką co się nakłada na łóżeczko i polecam go naprawdę tylko ta ceratka dość szybko się rozrywa ale pomocny jest naprawdę

reklama
Hej dziewczynki,
Ja kupilam juz mnostwo ciuszkow dla synka. Musze robic zakupy od poczatku, bo po coreczce mam wszystko w kolorze rozowym albo we wzorki typowo dziewczece. Troche szkoda, bo mam ich cale trzy wielkie worki. Nic, musze je odlozyc, moze jeszcze kiedys sie przydadza :tak:.
Co do wozka, to chyba kupie wozek podwojny. Coreczka skonczy 2 latka, gdy sie synek urodzi, wiec trzeba bedzie oboje wozic. W sklepach nie ma niestety duzego wyboru, na szczescie w ebay mozna znalezc wiecej. Chyba zdecyduje sie na wozek szwajcarskiej firmy Rotalis (ponizej zdjecie). A Wy jak robicie z wozkiem? Pytanie kieruje do mam, ktore tak jak ja beda mialy 2 dzieciaczkow w wieku ponizej 3 lat.
1.jpg

mamaflavii, szczerze to nie myślałam o tym. Mój syn będzie miał 20 m-cy jak urodzi się jego rodzeństwo, więc też pewnie będzie w wózku jeździć jeszcze. Drogie są te podwójne wózki??? Cholera, bo nie planowałam takich wydatków, a z kasą krucho...

no rzeczywiście trzeba podwójny wózek dla malucha....
mamaflavii a jak jest z rokładaniem tego do leżenia ??? i nie lepiej kupić taki, gdzie dzieci siedzą obok siebie? koleżanka ma bliźniaki i trochę narzeka na taki wózek, dzieci są spragnione swojego widoku, a tu zawsze jedno jest w gorszej sytuacji. A z drugiej strony szerszym wózkiem czasami ciężko wjechać w niektóre drzwi....

Ja też się zastawiałam nad tym, ale takiego wózka pociągu na pewno nie kupię. Kuba skończy w lutym 2 lata i 3 mieś i tutaj gdzieś blisko do sklepu czy przed blok do piasku pójdzie na nogach albo pojedzie na rowerku. Na wiosnę jak dzidzi będzie już mogło używać to kupię nosidełko i Kuba będzie mógł gdzieś dalej pojechać w swojej parasolce. A z takim dużym wózkiem pociągiem nie wyobrażam sobie jazdy autobusem albo wpakowaniem go do bagażnika samochodu...combi nie mamy ;-)

Chętnie przeglądam i czytam Wasze wypowiedzi, ale dopiero teraz udało mi się znaleźć chwilę, żeby coś napisać;-) Podobnie tak jak Mamy będące kolejny raz w ciąży mam sporo rzeczy po starszym dziecku, ale i tak niektóre rzeczy będę chciała dokupić, bo te są już mocno zużyte:-p
Z tego co mam to:
- łóżeczko Drewex Kuba II z szufladą i materacem kokosowo-gryczanym
Kolorino - Galerie - Kategoria: ŁÓŻKO KUBA II - zdjęcie: KUBA II
muszę przyznać, że u nas sprawdziło się bardzo dobrze i aż żal mi zabierać go Vickiemu kosztem normalnego łóżka:sorry2:
- przewijak usztywniany
PRZEWIJAK USZTYW. NA ŁÓŻ. 120 X 60(NOWE WZORY) (427421547) - Aukcje internetowe Allegro
my mamy ten niebieski w dalmatyńczyki i używamy go do dziś, bardzo wygodna i przydatna rzecz
- wózek Scout Owal II
kol05b.jpg
kol05a.jpg

używaliśmy go raptem pół roku, bo potem przesiedliśmy się na dużo mniejszą spacerówkę Chicco CT04, która była sto razy wygodniejsza i praktyczniejsza. Jednak w pierwszych miesiącach Scout spisał się rewelacyjnie. Vickiemu spało się na spacerach bardzo wygodnie i miał cieplutko nawet jak wiało i padało, a w Irlandii to dość częste.
- dwa śpiworki
WYPRZEDAŻ~~~~~ŚPIWORKI~~~~~ (425684311) - Aukcje internetowe Allegro
tego typu tylko z innymi wzorami. ja używałam dość długo i dla mnie bardzo przydatne, bo Victor nie skopywał tak jak kołderki. Nie krępowały mu ruchów, bo spał raczej spokojnie, a poza tym miał trochę luzu. Natomiast moja szwagierka nie używała i dla niej były zupełnie nie przydatne i zostały jej nowe i zupełnie nieużywane, więc to zależy od potrzeb i wygody dziecka i mamy.
- rożek z wkładką kokosową
świetna rzecz dla pierwszych mam, które obawiają się jak trzymać dziecko itp. Dla mnie przynajmniej jak na pierwszy raz bardzo pomocny. Przy karmieniu piersią mało wygodny ze względu na wkładkę, ale ja ją wyjęłam po kilku tygodniach i miałam małą kołderkę, która posłużyła mi dopóki Victor z niej nie wyrósł:-p

Z tych główniejszych rzeczy to byłoby na tyle. Reszta typu komplety pościeli, część ubranek jest w bardzo dobrym stanie i nie zamierzam zbyt dużo kupować. Napewno dokupię nowe pokrowce frotte na przewijak, ręczniczki z kapturkiem i jeden komplet pościeli, no i część ubranek;-) Bo to po Victorze już mam tak zajechane, że nadaje się już tylko do śmieci:-p W każdym razie nie jest tego tak dużo jak za pierwszym razem.

A co do podwójnego wózka to ja zamierzam się wstrzymać do czasu po porodzie. Zobaczymy czy będzie niezbędny, bo może się okazać, że będzie stał i nie będziemy go używać. Victor i tak już coraz mniej używa spacerówki, więc może się okazać, że za pół roku wogóle nie będzie potrzebny. Jednak nie mówię, że nie, czas pokaże;-)

Życzę udanych zakupów wszystkim Mamom, bo to jedna z przyjemniejszych rzeczy przed porodem;-)

megusek, też nie usmiecha kupować sie mi taki wielki wózek, ale już zgłupiałam.
Franek juz teraz nie zawsze chce jechać w wózku, a za pół roku może w ogóle nie będzie chcieć. Pewnie tak na początku z dwójką maluchów nie będę się nigdzie daleko wybierać, tym bardziej że mamy mały ogródek...
Ja własciwie zamierzałam wszystkie rzeczy po Franku wykorzystać dla maluszka.
Trochę martwią mnie dodatkowe wydatki i myślałam, że teraz będzie łatwiej, tym bardziej że nic oprócz ciuszków nie zdążyłam wydać.

reklama
Do góry