Chętnie przeglądam i czytam Wasze wypowiedzi, ale dopiero teraz udało mi się znaleźć chwilę, żeby coś napisać;-) Podobnie tak jak Mamy będące kolejny raz w ciąży mam sporo rzeczy po starszym dziecku, ale i tak niektóre rzeczy będę chciała dokupić, bo te są już mocno zużyte
Z tego co mam to:
- łóżeczko Drewex Kuba II z szufladą i materacem kokosowo-gryczanym
Kolorino - Galerie - Kategoria: ŁÓŻKO KUBA II - zdjęcie: KUBA II
muszę przyznać, że u nas sprawdziło się bardzo dobrze i aż żal mi zabierać go Vickiemu kosztem normalnego łóżka
- przewijak usztywniany
PRZEWIJAK USZTYW. NA ŁÓŻ. 120 X 60(NOWE WZORY) (427421547) - Aukcje internetowe Allegro
my mamy ten niebieski w dalmatyńczyki i używamy go do dziś, bardzo wygodna i przydatna rzecz
- wózek Scout Owal II
używaliśmy go raptem pół roku, bo potem przesiedliśmy się na dużo mniejszą spacerówkę Chicco CT04, która była sto razy wygodniejsza i praktyczniejsza. Jednak w pierwszych miesiącach Scout spisał się rewelacyjnie. Vickiemu spało się na spacerach bardzo wygodnie i miał cieplutko nawet jak wiało i padało, a w Irlandii to dość częste.
- dwa śpiworki
WYPRZEDAŻ~~~~~ŚPIWORKI~~~~~ (425684311) - Aukcje internetowe Allegro
tego typu tylko z innymi wzorami. ja używałam dość długo i dla mnie bardzo przydatne, bo Victor nie skopywał tak jak kołderki. Nie krępowały mu ruchów, bo spał raczej spokojnie, a poza tym miał trochę luzu. Natomiast moja szwagierka nie używała i dla niej były zupełnie nie przydatne i zostały jej nowe i zupełnie nieużywane, więc to zależy od potrzeb i wygody dziecka i mamy.
- rożek z wkładką kokosową
świetna rzecz dla pierwszych mam, które obawiają się jak trzymać dziecko itp. Dla mnie przynajmniej jak na pierwszy raz bardzo pomocny. Przy karmieniu piersią mało wygodny ze względu na wkładkę, ale ja ją wyjęłam po kilku tygodniach i miałam małą kołderkę, która posłużyła mi dopóki Victor z niej nie wyrósł
Z tych główniejszych rzeczy to byłoby na tyle. Reszta typu komplety pościeli, część ubranek jest w bardzo dobrym stanie i nie zamierzam zbyt dużo kupować. Napewno dokupię nowe pokrowce frotte na przewijak, ręczniczki z kapturkiem i jeden komplet pościeli, no i część ubranek;-) Bo to po Victorze już mam tak zajechane, że nadaje się już tylko do śmieci
W każdym razie nie jest tego tak dużo jak za pierwszym razem.
A co do podwójnego wózka to ja zamierzam się wstrzymać do czasu po porodzie. Zobaczymy czy będzie niezbędny, bo może się okazać, że będzie stał i nie będziemy go używać. Victor i tak już coraz mniej używa spacerówki, więc może się okazać, że za pół roku wogóle nie będzie potrzebny. Jednak nie mówię, że nie, czas pokaże;-)
Życzę udanych zakupów wszystkim Mamom, bo to jedna z przyjemniejszych rzeczy przed porodem;-)