reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
maść polecam bo naprawde świetna:tak:a dobrze jest mieć jeszcze w domu kapuste białą w lodówce i jak będą was bolały piersi to taki okład z schłodzonego liścia kaputy działa cuda a i dobrze jest po karmieniu rozsmarować na brodawce kropelke własnego pokarmu też świetnie działa:tak:

Nimfii jak pisze Abeja - osłonki na piersi nie wspomagają karmienia, wręcz dla początkującej niewprawnej mamy tylko sprawiają dodatkowy kłopot i powoduja stres. Ja używałam przez chyba 3 dni (miesiąc po porodzie), bo miałam bardzo wrażliwe piersi i mimo, że Inga ładnie ssała porobiły mi się rany i nie chciały zagoić.

Z preparatów wspomagających to oprócz laktatora herbatka na pobudzenie laktacji. Ja piłam taką expresową, tania i skuteczna, oprócz tego można brać jeszcze granulki homeopatyczne Ricinus Communis firmy Boiron, tylko teraz nie pamiętam czy 9CH czy 5CH... Ale może nie zakładajmy z góry, że bedziemy mieć problemy z laktacją. Na pewno wszystko bedzie dobrze. :tak:

Acha, niektóre położne polecają picie piwa karmi... Odradzam, może i pomagają na laktację, ale przy okazji powodują kolki. :sorry2:

Wlasnie na SR strasznie strasza problemami z laktacja :tak: no i to stresuje mlode mamy i przez to juz sama nie wiem w co sie wyposarzyc;-) ale dzieki za wypowiedzi, pomogly :-D

no, KObiety, łóżeczko przyjechało :-)
a pan kurier dwa dni temu nie zauważył, żem w ciąży i cuusś głupio mu było, że wnosić nie pomógl :D dziś już ładnie służył pomocą :D:D ależ ja szczuplutko muszę wyglądać;-)
we wtorek przyjechało połamane, więc zmuszona byłam je odesłać- dziś czyli w czwartek- dostarczono egzemplarz w bardzo dobrym stanie, a że nie chciałam już dłużej czekać i nie mogłam doczekać sie powrotu Małżona z pracy- sama wzięłam się za robotę- kaj diobeł nie może, tam same wiecie ;-) imbus i śrubokręt i heyah!
no, Hanka może się rodzić!

Załączniki

• skręcam.jpg
    skręcam.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 53
  • skręciłam.jpg
    skręciłam.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 58
  • skręcone.jpg
    skręcone.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 62
Martussa ale zaradna babeczka z Ciebie :-D:-D:-D... no pikne jest ;-)
U mnie teraz tez wszystko juz idzie pełna parą .... pakuję powoli torbę do szpitala i mama prasuje ciuszki :-p:-p:-p

Dostałam irygator Tamtum Rosa z saszetkami i teraz pytanie :confused:
Saszetkę należy rozpuścić w 1/2 litra wody i czy można to trzymać np. kilka dni w tym pojemniku ...czy może zużyć szybciej ...kurczaki ... nie pamiętam juz teraz co robiłam 8 lat temu :baffled::dry:... i irygatora oczywiście nie wprowadzać do środka tylko polewać krocze tym roztworem ..z Kubą nie miałam tego sprzętu ..więc nie wiem :rofl2:
Polewałam chyba ręką czy jakoś tak ....Golimek ... ..pomocyyy :-p:-D...ty kochana powinnaś być na bieżąco :-)

lajfik :-D:-D:-D ja też jak patrzyłam na ten produkt to się zastanawiałam jak się go używa, a że nie pomyślałam żeby się zapytać więc nie kupiłam. A nie widzę jak można się ręką polewać, jakoś moja wyobraźnia nie zadziała:-):-):-)
martuś sryciula z ciebie. Ja mam łóżeczko z opuszczanym bokiem i mój M miał problem jak go poskładać, stwierdził że się nie da. Więc musiałam mu pokazać że się da, ale ja tylko pokazywałam palcem i mówiłam co ma robić. A ty zuch baba, sama wszystko.

mi radzili żeby to rozpuścić w takiej butelce z dzióbkiem i po każdej wizycie w toalecie polewać..tak na babski rozum to chyba dobre rozwiązanie:tak:

reklama
Martussa ale zaradna babeczka z Ciebie :-D:-D:-D... no pikne jest ;-)
U mnie teraz tez wszystko juz idzie pełna parą .... pakuję powoli torbę do szpitala i mama prasuje ciuszki :-p:-p:-p

Dostałam irygator Tamtum Rosa z saszetkami i teraz pytanie :confused:
Saszetkę należy rozpuścić w 1/2 litra wody i czy można to trzymać np. kilka dni w tym pojemniku ...czy może zużyć szybciej ...kurczaki ... nie pamiętam juz teraz co robiłam 8 lat temu :baffled::dry:... i irygatora oczywiście nie wprowadzać do środka tylko polewać krocze tym roztworem ..z Kubą nie miałam tego sprzętu ..więc nie wiem :rofl2:
Polewałam chyba ręką czy jakoś tak ....Golimek ... ..pomocyyy :-p:-D...ty kochana powinnaś być na bieżąco :-)

Jakis czas temu pojawil sie ten temat dotyczacy Tantum Rosa... Z tego co pamietam to chyba mamy grudniowe radzily aby rozcienczyc to w wodzie i przelac do butelki po wodzie mineralnej takiej z dziubkiem :tak: polewac krocze z dwa razy dziennie. Z tego co czytalam na internecie to jedna saszetke dobrze jest wykorzystac w ciagu jednego dnia... ale zawsze moze lepiej zapytac pani w aptece lub lekarza? :tak:

Do góry