reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Juz od kilku miesiecy nie spie w pizamkach, przez brzuszek, bo wygodniej mi w luzniej koszulce. Do tego mąz sie ciesz jak mu sie koszulka podwinie w nocy do gory :-D to sobie moze brzuszek poglaskac, lub co tam ma ochote ;-)Dlatego sobie pokupilam kilka koszulek nocnych bo cos mi sie wydaje ze po porodzie tez bede w nich glownie sypiac :tak:

reklama
A to nasze łóżeczko :) Narazie tylko baldachim założony i wsadzony do środka materacyk w folii :) zaraz po prawej odrazu łoże małżeńskie co by za daleko do księżniczki nie mieć :)

Załączniki

• 111.jpg
    111.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 66
Larkaa, Twoja ksiezniczka bedzie miala iscie krolewskie wyrko;-) Ach ten roz...

Ja niby powinnam szalec na niebiesko, ale... nie kupilam ani jednej niebiesiej rzeczy!:szok: Jakos odrzucilo mnie od tego koloru, a zbzikowalam na punkcie seledynowego. Za to babcie i bratowa skutecznie uzupelniaja wyprawke w blekity...:baffled:

Ja niby powinnam szalec na niebiesko, ale... nie kupilam ani jednej niebiesiej rzeczy!:szok: Jakos odrzucilo mnie od tego koloru, a zbzikowalam na punkcie seledynowego.

No u mnie kroluje zolty i zielony..taka wiosna w szafie, ze hej ;)

Dziewczyny ja tak miałam za pierwszym razem:tak: Nie kupiłam nic niebieskiego i różowego:-p I w zasadzie teraz też tak jest, bo nie wiemy kto tam w brzuszku mieszka;-) Później nie ma problemu, żeby iść do sklepu i kupić coś typowo dla dziewczynki czy chłopca, jak już się wie, kogo się ma:-D
Mi się osobiście Maluszki bardzo podobają w bieli, żółtym, kremowym czy zielonym:tak: Swoją drogą jak Victor był ubrany w takie kolory w szpitalu to ciągle mnie pytali "boy or girl":-D Bo nie miał nic jednoznacznego, żeby stwierdzić płeć (no poza ukrytym w pieluszce):-p

Nasza sypialnia (gdzie bedzie tez pokoj malenstwa) byla pomalowana na niebiesko od kilku lat, a jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to zamarzylo mi sie malowanie na zielono :-D Wydawalo mi sie ze ten kolor bedzie uspokajac dziecko - wiec jest seledynowa sciana i zaslony - ogolnie przytulnie...
Tylko ze jeszcze wtedy plci nie znalam... a teraz to bym zostawiala jednak pokoj na niebiesko - blekit byl sliczny no i dla chlopca jak znalazl :-)

Nasz synus tez nie bedzie siedzial w blekitach:) Sciany jego pokoiku są fioletowo zólte (wierzcie mi ze swietnie wyglada:) ) i dodatki zółciutkie:) łózeczko zolto-pomaranczowe, wczoraj zamontowalismy baldachim:) Jest pieknie, czesto tam sobie siedze i kontempluję:))
Jestem w szoku ze juz tak niedlugo pokoik bedzie mial lokatora:)
Z rzeczy musze sie jedynie zaopatrzyc jeszcze w koszule do karmienia:) Chyba zdecyduje sie na takie z kopertowym dekoltem:) Jak sukieneczki:) na allegro za 37 zl:) Bedzie wygodnie i moze bede znośnie wygladac:) Chce zeby moj M z przyjemnoscia na mnie patrzyl:)

Hehe, baldachim i posciel do lozeczka tez mamy zolta, w kaczuszki:-)

Wczoraj dostalismy paczke od mojej przyszlej tesciowej i kupila mi pizamke do karmienia z ukrytymi dziurkami na cycusie;-) ma napis super mama:-D i... jest niebieska, ale bardzo mi sie podoba.:-p Mialam bardzo mila niespodzianke.:tak:
Mam jeszcze jedna koszulke z takimi otworami, a reszta jest rozpinana, co by mozna bylo szybko wyjac buteleczki.;-)

reklama
Tez mam jedna koszule z otworami do dyskretnego karmienia... Mierzylam ale szczerze nie wiem jak poszloby w tym karmienie :-D Na poczatek sprobuje karmic synka z cycem na wierzchu, ale jak wejde we wprawe to tez ponocuje w takiej koszulce z otworkami :tak:

Do góry