reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Laktator chciałabym ten :

Słyszałam o nim bardzo dobre opinie od kilku koleżanek, cena niestety powala... ale chyba zaszaleję.....
Ja też myślę o Avencie, ale chyba zdecyduję się na ręczny. Po pierwsze nie wiadomo ile go będę używała, a jak sama wspomniałaś- cena elektrycznego jest kosmiczna, a poza tym wydaje mi się , że jak sama ręcznie sobie wyreguluję tępo czy moc ssania, to nie zrobię sobie krzywdy:-) ( a raczej cyckom:-) ). Zawsze to jakaś kontrola. Ale to tylko moje wyobrażenia. Co do wydajności , to słyszałam opinie, że oba są jednakowo wydajne.
Tau, Dominika - zajefajne te cudeńka! Normalnie bajkę kręcić w takich ciuszkach;-)

reklama
Ja też myślę o Avencie, ale chyba zdecyduję się na ręczny.

Ja mialam i mam nadal reczny Avent i jestem bardzo zadowolona. Nie moglam karmic Mayki piersia wiec odciagalam pokarm co 4 godzinki po 150 ml i nigdy nie mialam problemu. Uwazam, ze jest bardzo dobry na czeste uzywanie a co dopiero na sporadyczne ;-)

Nam spacerowka przyszla w zeszlym tygodniu, a z wyslaniem gondolki laska zwlekala i zwlekala i zaczelismy podejzewac ze cos nie tak i poprosilismy o zwrot kasy. Zwrocila i kupilismy nowa gondolke z tym, ze czarna ;-) Mam nadzieje, ze ona przyjdzie szybko :-) Bede miala dwa wozki hehe gleboki czarny, a spacerowke niebieska ;-) :-)

Kupilismy wczoraj taka komode jak Wam ostatnio na zdjeciu wkleilam. Jest fajna ale nie taka jaka myslam ze jest (kobieta w ciazy nie zdecydowana jest hehe ;-) ). Duzo szuflad, ale niskie w srodku. Jednak wszystkie ciuszki sie ladnie pomiescily wiec nie nazekam :-) Nie jest wielka wiec ladnie w sypialni wyglada :-) Mielismy jeszcze nie kupowac ale troche mnie meczylo wyciaganie tych ciuszkow z torby podroznej i wkladania co chwile, ale teraz przynajmniej wsyztsko ladnie poukladane i ma swoje miejsce :-)

Tau mnie tez ta druga wersja bardziej sie podoba :-)
A czy Wy sie nie wyprowadzacie niedlugo ?? Troche sie pomeczycie w zagraconym mieszkanku ale potem bedzie wiecej przesgtrzeni nie ;-)

malenstwo pisze:
zaleznie od funduszy zastanawiam się nad matą edukacyjną i leżaczkiem - czy wy planujecie takie zakupy już teraz czy lepiej się wstrzymać ???
Ja mate edukacyjna juz mam bo mi kolezanka podarowala, nad lezaczkiem sie zastanawiam bo sama nie wiem jaki bym chciala i czy wogole bedzie narazie potrzebny wiec teraz jeszcze nie kupuje.

malenstwo pisze:
ale ja również muszę sobie całą "szpitalną wyprawkę" zakupić - powiedzcie czy te majtki jednorazowe zdają egzamin? czy lepiej kupić takie zwykłe (tanie w dużym rozmiarze żeby wyrzucić po porodzie), słyszałam też, że w niektórych szpitalach nie pozwalają w ogóle nic zakładać - to prawda ???
Ja majteczek jednorazowych nie uzywalam wogole. W szpitalu powiedzieli ze szybciej sie goi jak sie wietrzy i lepiej nie zakladac majteczek. A ze w szpitalu prawie caly czas sie lezy i nie wygodnie sie tak rozbierac jak lekaz na obchod przychodzi wiec nie uzywalam czegos takiego. W domu uzywalam zwyklych bawelnianych.

tricolor piekny pokoik i sliczne mebelki :-)
Pokoik typowo dla dzidziusia czy razem z duzym pokojem ??

ja sie zastanawiam nad tym wóziem....ale ciężko się zdecydować
ROAN
kolorek beżowy
Ja wladnie wybralalm ten wozek. Zrobilam wywaid wsrod znajomych i sa bardzo zadowoleni. Duza gondola i dziecko moze byc wozone bardzo dlugo.
Tylko kolor wybrakam inny , nie ma go na tej stronie ale na innych aukcjach jest.
Pozdarwiam:-);-):-);-);-);-)

Dziewczyny super ciuszki :-)

Laktator chciałabym ten :
aventiq.jpg

Słyszałam o nim bardzo dobre opinie od kilku koleżanek, cena niestety powala... ale chyba zaszaleję.....
Tez o takim myslalam, ale narazie sie wstrzymuje z zakupem.

Dominika super ubranka :tak::-D:-)

No dokladnie, pokoj maly jak to w bloku, a zmiescilam wersalke, lozeczko, szafe, juz jedna nasza komode, regal na ksiazki i wygospodarowalam jeszcze miejsce na komode mlodego. Dostep do lozeczka jak i naszego lozka nienajgorszy, ale wygladu pokoj to za grosz nie ma - ot taka graciarnia :-(.
Tak jak na to patrze, to jakos tak mi przykro i smutno... ale caly czas powtarzam sobie, ze to tylko na pewien okres, ze cos sie w koncu zmieni!

My tez mieszkalismy na poczatku z moimi rodzicami i w naszej sypialni musielismy wygospodarowac kąt dla małego. Teraz mamy swój domek więc jak widzisz wiele może się zmienić i u Ciebie też mam nadzieje tak będzie :tak::-)

tricolor piekny pokoik i sliczne mebelki :-)
Pokoik typowo dla dzidziusia czy razem z duzym pokojem ??

Mamy to szczęście, że mamy własny domek i mały będzie miał swój pokoik :-)

Ja mialam i mam nadal reczny Avent i jestem bardzo zadowolona. Nie moglam karmic Mayki piersia wiec odciagalam pokarm co 4 godzinki po 150 ml i nigdy nie mialam problemu. Uwazam, ze jest bardzo dobry na czeste uzywanie a co dopiero na sporadyczne ;-)

Super wiadomość ! w takim razie zdecyduję się na ręczyny :-) bo faktycznie ten elektryczny jest w kosmicznej cenie - ja od października będę zmuszona regularnie ściągać pokarm bo wracam na studia więc dobrze wiedzieć, że ten ręczyny jest wystarczający :-)

reklama
Ja tez juz Was podgoniłam zostaly mi do kupienia ciuszki wyjściowe tzn jakies spodenki koszulki itp łóżeczko wanienka wózek kosmetyki niestety to musi poczekac wogole nie mam koncepcji na swoja sypialnie w tej chwili to jedno wielkie tornado i slalom miedzy pudelkami ;(

Do góry